Πανηλειακός: Αναχώρησε η αποστολή για Χανιά - Τα τελευταία νέα

Σάβ, 03/10/2012 - 14:38

Αποφασισμένη να τα δώσει όλα για ένα υπερπολύτιμο θετικό αποτέλεσμα, η αποστολή του Πανηλειακού αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής από τον Πύργο με τελικό προορισμό τα Χανιά όπου την Κυριακή (3.00) στο γήπεδο Περιβολίων θα αντιμετωπίσει εκεί την τοπική ομάδα, που "καίγεται" για βαθμούς λόγω της χαμηλής βαθμολογικής θέσης της.

Αγωνιστικά, έγινε προπόνηση την Παρασκευή το πρωί, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η αναχώρηση της αποστολής από Πύργο και βράδυ Παρασκευής θα ταξιδέψει Πειραιάς - Χανιά με το πλοίο (θα είναι εκεί Σάββατο πρωί).

 Μετέχει κανονικά κι ο Θωνιάτης, παρά τη μικρή ίωση του το τελευταίο διήμερο. Δεν υπολογίζονται βέβαια οι τιμωρημένοι Κολόκας, Αντωνίου.

Στην αποστολή, μετέχουν 18 παίκτες. Αυτοί είναι οι εξής: Θεοδωρακόπουλος, Καπετανάκης, Ακπαρίδης, Βατσής, Θωνιάτης, Κυριακίδης, Λώττας, Ταφαρλής, Μπράβος, Γ. Σωτηρόπουλος, Μανιάτης, Χιντζίδης, Μακρίδης, Τσετιροκλής, Νικολόπουλος, Πλαστουργός, Βαλαώρας, Κάλφας (ο οποίος επανέρχεται σε αποστολή για πρώτη φορά το 2012 αφού είχε αποχωρήσει ως γνωστόν από την ομάδα στις αρχές Ιανουαρίου κατά το διάστημα των γιορτών, κατόπιν έκανε προσφυγή που απορρίφθηκε και είχε ενσωματωθεί πάλι πριν είκοσι μέρες περίπου).

Αντωνίου: "Είμαστε αποφασισμένοι"

Όπως τόνισε ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου: "Θεωρώ ότι προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τις ανάγκες ενός ακόμα δύσκολου αγώνα. Έχουμε αντίπαλο μια πολύ καλή ομάδα, με έναν εξαίρετο προπονητή, και που αδικείται από τη βαθμολογική θέση της.

Έχουμε πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα και πιστεύω ότι αυτό θα το δείξουμε και στο γήπεδο. Θέλουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, όπως πάντα θέλουμε να κάνουμε σε κάθε αγώνα μας, είτε εντός, είτε εκτός έδρας, και αυτό θα είναι το ?κλειδί? για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

 *** Στο μεταξύ, μέλη του Συλλόγου Φίλων Πανηλειακού μαζί με μέλη του Paniliakos Athens club, διοργανώνουν εκδρομή για τα Χανιά, εκεί όπου θα βρεθούν μαζί και με κάποιους Ηλείους φοιτητές της Κρήτης. Ώστε για μια ακόμα φορά να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, παρά τη μεγάλη απόσταση και το οικονομικό κόστος στην πολύ δύσκολη εποχή που διανύουμε!

Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν στις σχετικές σελίδες στο facebook καθώς επίσης και στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Πανηλειακού (Μπιζανίου 7, καθημερινά μετά τις 6.00 μ.μ.)! Η αναχώρηση τους θα γίνει το Σάββατο.

 Γεύμα με το Σύλλογο Φίλων

 Σε μία ακόμα κίνηση σύσφιξης σχέσεων αλλά και τόνωσης του ηθικού ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, μέσα στη γενικότερη δύσκολη κατάσταση, ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού προσκάλεσε σε συνάντηση το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, εν μέσω ...ποτού και μεζέ που παρέθεσε την Τετάρτη, σε μεζεδοπωλείο του Πύργου.

Παραβρέθηκαν όλοι οι παίκτες του Πανηλειακού, ο τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου και ο διοικητικός επικεφαλής Κώστας Ντάβαρης. Τα παρευρισκόμενα μέλη του Συλλόγου Φίλων, τόνισαν τη στήριξη τους στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει η ομάδα και οι άνθρωποι της, αλλά και ότι θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους με όποιο τρόπο είναι δυνατό. 
Το ζεστό κλίμα που επικράτησε, σίγουρα ήταν μία ακόμα γερή ένεση ηθικού για την ομάδα, ενόψει του πολύ σημαντικού και δύσκολου παιχνιδιού στα Χανιά, αλλά και της συνέχειας του πρωταθλήματος γενικότερα.

 Μικρή "ανάσα" από τον ΟΠΑΠ

 * Σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα, ο Πανηλειακός, όπως κι άλλες ομάδες, προχώρησαν την Παρασκευή, σε ενέργειες (σε συννενόηση και με τη Football League) για την καταβολή της πρώτης δόσης της χορηγείας από τον ΟΠΑΠ. Έχει προηγηθεί η εκκαθάριση από την ΕΠΟ καθώς κι άλλες σχετικές διαδικασίες μέσω της πρώην ΕΠΑΕ, νυν Football League 2), ενώ υπολογίζεται ότι το ποσό που τελικά θα φτάσει στις ομάδες αυτής της κατηγορίας, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι καθαρό οι 50.000 ευρώ που ανακοινώθηκαν, όπως μας μεταφέρθηκε κι από παράγοντες της ομάδας! Ούτε επίσης οι 41.000 ευρώ περίπου, που θεωρητικά μένουν μετά τους φόρους (π.χ. ΦΠΑ).

Αλλά μετά τις εκκαθαρίσεις, τις τελικές παρακρατήσεις (όπως π.χ. για ασφάλιση παικτών, για περυσινές μετακινήσεις, και άλλα), στις ομάδες δε θα φτάσουν καλά - καλά στα χέρια τους, ούτε τα μισά (δηλαδή από 20.000 ως 25.000 ευρώ περίπου, κι αυτά σε δυο δόσεις)!

Υποχρεωτικά πάντως, θα πάνε κι αυτά για να καλύψουν κάποιες τρέχουσες ανάγκες.

Ευχαριστήριο

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανηλειακού ευχαριστεί το εστιατόριο - κοσμική ταβέρνα "Νικόλας" στον Πύργο, και προσωπικά το Νίκο Θεοδωρόπουλο, για την προσφορά τους προς την ομάδα. Με τέτοιες κινήσεις εκφράζεται με πράξεις η στήριξη στον Πανηλειακό, και τέτοια παραδείγματα είναι άξια προς μίμηση.

Ο Σύλλογος Φίλων ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού ευχαριστεί δημόσια τον τ. Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, καθώς και το δημοτικό σύμβουλο Πύργου Γιώργο Ανδριόλα, για την προσφορά τους στην παρουσία του Συλλόγου.

Επίσης ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού, ευχαριστεί την ΠΑΕ Γλυφάδα και τους ανθρώπους της, για τη φιλοξενία και τις διευκολύνσεις στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων (όπως επίσης και την αστυνομική δύναμη που βρέθηκε στο ματς αυτό), και υπόσχεται ανταπόδοση της φιλοξενίας στο δεύτερο γύρο στο ματς του Πύργου.

Share