Νέο κύμα κακοκαιρίας από αύριο

Παρ, 01/13/2012 - 16:50

Από το Σάββατο ωστόσο αναμένεται να υπάρξουν χαμηλότερες θερμοκρασίες. Βροχές και χιονόνερο στα πεδινά θα σημειωθούν σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι το βράδυ, ενώ η κακοκαιρία θα αρχίσει το πρωί από τα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. Θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά της Ελλάδας και προς το βράδυ σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα «αγγίζει» στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 14 βαθμούς και τους 8 βαθμούς στην βόρεια Ελλάδα.

Χειμωνιάτικη μέρα θα είναι η Κυριακή, με τσουχτερό κρύο. Βροχή ή χιονόνερο θα σημειωθεί στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Ωστόσο, μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και ίσως μέχρι 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η υψηλότερη στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς. Ο παγετός μάλιστα αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονος την Δευτέρα και την Τρίτη.

Share