Χιλιάδες αιτήσεις για 725 θέσεις στην Πυροσβεστική

Παρ, 01/13/2012 - 08:40

Δεν προλαβαίνουν να καταχωρούν τις αιτήσεις που λαμβάνουν στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου. Δεκάδες άνθρωποι σπεύδουν καθημερινά να δηλώσουν συμμετοχή για το διαγωνισμό για την πρόσληψη 725 Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, λόγω της αδυναμίας που υπάρχει για την εύρεση εργασίας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Σε άλλη προκήρυξη που είχε βγει πριν από δυο μήνες και αφορούσε θέσεις πενταετούς διάρκειας είχαν επίσης κατατεθεί χιλιάδες αιτήσεις, ενώ αυτή τη φορά, σύμφωνα με το CretaLive, η μονιμότητα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελεί όνειρο για χιλιάδες νέους που επιθυμούν να εξασφαλιστούν επαγγελματικά.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών ξεκίνησε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα μεσάνυχτα της 16ης Ιανουαρίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους

Για όσους είναι εθελοντές πυροσβέστες κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού, το ανώτατο όριο ηλικίας αυξάνεται όσο και η προϋπηρεσία τους ως εθελοντών, όχι όμως πέραν του 31ου έτους για όσους έχουν απολυτήριο τίτλο σπουδών Λυκείου και του 33ου για τους πτυχιούχους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

24h NewsRoom
Share