Την ενοικίαση της Ακρόπολης σε ιδιώτες ζητά ο Γιακουμάτος

Τρί, 01/10/2012 - 06:02
Την ενοικίαση της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, μιλώντας στο Βήμα 99,5.
 
«Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνο. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.
 
Αναφερόμενος στο αν η πρόταση αυτή είναι ταπεινωτική για την Ελλάδα, ο κ. Γιακουμάτος υποστήριξε ότι ταπεινωτικό είναι η ζητιανιά χρημάτων από το εξωτερικό ή να έρχεται ο Κινέζος να δει την Ακρόπολη και να την βρίσκει κλειστή. 
 
«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ.
 
Τέλος, απαντώντας σε πιθανές επικρίσεις και αντιρρήσεις που θα υπάρξουν, ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε ότι «να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας.
Voria.gr
Share