Γ. Κολόκας: "Ικανός για μεγάλα πράγματα ο Πανηλειακός αν..."

Παρ, 01/20/2012 - 16:09

Ο Γιάννης Κολόκας αποτελεί πάντα έναν από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες όχι μόνο του Πανηλειακού, αλλά της κατηγορίας γενικότερα. Ο ικανότατος αμυντικός - "γέννημα θρέμμα" του Πανηλειακού, με πάθος και θέληση, είναι "η ψυχή και το βαρόμετρο" της ομάδας.

 Ο έμπειρος αρχηγός μίλησε στο «iliaoikonomia.gr» για την έως τώρα πορεία της ομάδας αλλά και τη συνέχεια:

Μετά την πολύ μεγάλη νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα, πως είναι το κλίμα στην ομάδα και τι περιμένεις στη συνέχεια, ενόψει πλέον και του προσεχή αγώνα με τον Αστέρα Μαγούλας.

"Πραγματικά την προηγούμενη αγωνιστική κατακτήσαμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Είναι κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Γιατί το θέλαμε, το παλέψαμε και το αξίζαμε. Σίγουρα αυτή η νίκη είναι σημαντική και για τους βαθμούς επί αυτού του αντιπάλου, αλλά κυρίως για την ψυχολογία της ομάδας και για την αυτοπεποίθηση που μας δίνει για τη συνέχεια του δύσκολου πρωταθλήματος. Άλλωστε οι υποχρεώσεις τρέχουν, ήδη έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο ματς, στο οποίο βέβαια θέλουμε τη νίκη. Αλλά για να την πάρουμε, ξέρουμε ότι πρέπει πάλι να προσπαθήσουμε πάρα πολύ, να είμαστε πολύ προσεκτικοί και γενικά να έχουμε την εικόνα που χρειάζεται".

Από τη θέση του αρχηγού της ομάδας, έχεις περισσότερες ευθύνες;

"Είναι όντως μεγάλη ευθύνη να είσαι αρχηγός του Πανηλειακού. Γιατί ξέρουμε όλοι ότι έχει "βαριά" φανέλα. Πρέπει να είσαι παράδειγμα για όλους. Ότι μπορώ να κάνω για την ομάδα το έκανα, το κάνω και θα το κάνω. Θέλω να τα δίνω όλα, να γίνομαι πάντα καλύτερος, να διορθωνόμαστε από τυχόν λάθη μας και να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα.
Από το καλοκαίρι έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Έχουμε πραγματικά δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, που αξίζει πολλά κι έχει μεγάλες δυνατότητες. Φυσικά υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης. Και γι' αυτό καθημερινά συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά.

Στην ομάδα επικρατεί επίσης ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Αυτό νομίζω ότι φαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Κι αυτό είναι άλλο δυνατό σημείο του Πανηλειακού".

Πως βλέπουν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τα οικονομικά προβλήματα και αν επηρεάζονται από αυτά;

"Σίγουρα επηρεάζονται γιατί η κατάσταση είναι δύσκολη και τα προβλήματα είναι πολλά και μεγάλα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα ξεπερνάμε. Η κατηγορία είναι επαγγελματική και είναι η δουλειά μας. Σίγουρα λοιπόν τα οποιαδήποτε οικονομικά προβλήματα έχουν και αντίκτυπο. Η ομάδα αυτή όμως πρέπει να βοηθηθεί. Πρώτα από όλους από τον κόσμο, που ξέρουμε τη δύναμη του, αλλά κι από όλους όσους μπορούν. Είναι μια ομάδα και μια προσπάθεια, που πραγματικά αξίζουν πολλά!

Ο διοικητικός επικεφαλής κ. Ντάβαρης και ο προπονητής μας κ. Αντωνίου, μαζί με τους λίγους ακόμα που βοηθάνε, πασχίζουν πολύ. Αλλά χρειάζεται βοήθεια. Είναι νέοι άνθρωποι, με στόχους και όραμα για την ομάδα. Θα ήταν μεγάλο πλήγμα και μεγάλο κρίμα για την ομάδα, που έχει δείξει αυτή την εικόνα ως τώρα, να χάσουμε αυτή την ευκαιρία για ανάλογη συνέχεια, από έλλειψη βοήθειας".

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στην πόλη του Πύργου, στην ευρύτερη ποδοσφαιρική Ηλεία, σε όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν, αλλά και σε όλους τους φίλους του Πανηλειακού;

"Όπως προανέφερα, το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι να έρθουν όλοι κοντά στην ομάδα και να στηρίξουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Και να έχουμε τις απαραίτητες βοήθειες για να ομαλοποιηθούν τα οικονομικά προβλήματα.

Όσο για τον απλό κόσμο της ομάδας, να είναι κοντά μας στο γήπεδο και να μας στηρίζει. Μας έχει δείξει άλλωστε, και φέτος αλλά και στο παρελθόν, ότι μπορεί να το κάνει με το δικό του, πολύ ?ζεστό? και ωραίο τρόπο. Η ψυχολογία στο ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό κι ότι η διοίκηση επιδιώκει να έρθει κοντά στον κόσμο και πασχίζει γι΄ αυτό, ώστε να έρθουν κι ακόμα περισσότεροι στο γήπεδο. Κι εμείς οι παίκτες θέλουμε να είναι κοντά μας, όσο πιο πολύ γίνεται, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Με την παρουσία τους στο γήπεδο, αλλά και γενικά δίπλα στην ομάδα, γινόμαστε πιο ισχυροί.

Θέλουμε τη στήριξη τους και την αγάπη τους για την ομάδα. Θέλω να πω, από μένα αλλά κι εκ μέρους των συμπαικτών μου, εκπροσωπώντας σαν αρχηγός την ομάδα, ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε πάρα πολύ, δείχνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, για να τους δίνουμε χαρά και υπερηφάνεια που είναι φίλαθλοι του Πανηλειακού".

Share