Άνεργοι με τεράστιες καταθέσεις στο εξωτερικό!

Πέμ, 10/20/2011 - 11:54

Άνεργοι που παίρνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, αλλά έχουν καταθέσεις ύψους... 2 εκ ευρώ στο εξωτερικό (φωτό). "Φορολογούμενος" που δηλώνει 4.000 ευρώ εισόδημα, έχει καταθέσεις... 18 εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό! Άλλος, πιο... γαλαντόμος έναντι της εφορίας, δηλώνει εισόδημα 42.000 ευρώ και έχει καταθέσεις 104 εκατομμύρια ευρώ (φυσικά εκτός Ελλάδος), ενώ ένας τρίτος, με 20.000 ευρώ δηλωθέν εισόδημα έχει το... κατιτίς του σε τράπεζα του εξωτερικού που ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 33 εκ. ευρώ. Επίσης μεγαλοοφειλέτης, χρωστά... 636 εκατομμύρια(!) ευρώ στο κράτος.

Αυτά και άλλα πολλά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από τα όσα απίστευτα στοιχεία φοροκλοπής και οφειλών καταγράφονται στις λίστες του υπουργείου Οικονομικών: Η μια αφορά τους μεγαλοοφειλέτες (περίπου 1700 ονόματα φυσικών προσώπων που χρωστούν πάνω από εκατομμύριο στο Δημόσιο) και η άλλη τους καταθέτες (750 άτομα) σε τράπεζες του εξωτερικού με ποσά άνω των 100.000 ευρώ ανά έμβασμα, τα οποίοα δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι δύο αυτές λίστες δόθηκαν κατά το... ήμισυ στη δημοσιότητα, αφού πρόσβαση σ' αυτές έχουν μόνο οι βουλευτές. Και αυτοί μπορούν να τις αναγνώσουν απλώς, κρατώντας σημειώσεις αν θέλουν, αλλά πάντα υπό την εποπτεία υπαλλήλου της Βουλής ο οποίος απαγορεύει να βγάλουν... φωτοτυπίες ή φωτογραφίες μέσω κινητού! Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένει ακόμη το "πράσινο φως" από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να δημοσιοποιήσει πλήρως τα ονόματα των φυσικών προσώπων που περιλαμβάνονται στις λίστες της ντροπής.Συνταξιούχοι και μισθωτοί... ευφρανθείτε! Οι 1.750 μεγαλοωφειλέτες του δημοσίου και οι 751 που παίρνουν ως πτωχοί επιστροφή απ' την εφορία και έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων στο εξωτερικό ... καταγράφηκαν σε λίστα!
Το αν θα τιμωρηθούν είναι άλλη υπόθεση.

Η Αρχη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει επιβάλει αυστηρούς κανόνες, ακόμη και οι εθνοπατέρες θα μπορούν μόνο να διαβάσουν, όχι να πάρουν αντίγραφο των δύο λιστών που κατατέθηκαν στη Βουλή. Μάλιστα αυτό θα γίνεται παρουσία δυο υπαλλήλων.
Προς το παρόν ας μείνουμε στις... συνήθεις διαρροές.

Τα ?γνωστά? ονόματα μεγαλοωφειλετών του Δημοσίου
Γ.Χ. χρωστάει 3,1 εκατ. ευρώ
Μ.Ζ.χρωστάει 1 εκατ. ευρώ
Μ.Λ. χρωστάει 870.000 ευρώ
Α.Β. χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ
Γ. Α. χρωστάει 2,9 εκατ. ευρώ

Οι ?φτωχοί? υπάλληλοι
Τέσσερις υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό από 86.000 ως 300.000 ευρώ
Πολίτης με εισόδημα 42.000 ευρώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 104 εκατ. ευρώ
Πολίτης με εισόδημα 20.000 ευρώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 33 εκατ. ευρώ.
Πολίτης με εισόδημα 4.000 ευρώ έχει καταθέσεις στο εξωτερικό 18 εκατομμύρια ευρώ

Οι άνεργοι και τα εμβάσματα στο εξωτερικό
12 Έλληνες και 6 αλλοδαποί που λάμβαναν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ έχουν καταθέσεις από 1 έως 2 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας.

Τα οφειλόμενα στο Δημόσιο μόλις 14ων από τους 1.750 είναι σχεδόν όσα και τα έσοδα που θα έχει το Δημόσιο από την αύξηση στο φόρο του Πετρελαίου θέρμανσης

 

 

 

πηγή: iefimerida

Share