Ανοιχτή Επιστολή στους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ηλείας του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου

Πέμ, 10/20/2011 - 10:34

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Περιφέρειας Πύργου προς τους βουλευτές του Πασοκ του Νομού Ηλείας η οποία αναφέρεται στην υποβάθμιση της Παιδείας. Αναλυτικά η επιστολή:

 

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,

Μιας και ο ένας από εσάς ήταν Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο άλλος είναι καθηγητής, ο άλλος έχει σύζυγο καθηγήτρια και ο άλλος γονείς καθηγητές ...  γνωρίζετε τους μισθούς πείνας των εκπαιδευτικών.

Γνωρίζετε τους αγώνες που δίνουν καθημερινά οι έλληνες εκπαιδευτικοί και τα τεράστια προβλήματα της Παιδείας μας με τελευταίο κατόρθωμα της κυβέρνησής σας να μην έχουν τα παιδιά μας βιβλία στα σχολεία.

Γνωρίζετε πως οι έλληνες εκπαιδευτικοί δεν διορίστηκαν με μέσον αλλά με ΑΣΕΠ ή επετηρίδα και είναι από τους λίγους δημοσίους υπαλλήλους που δεν διορίστηκαν από κάποιον βουλευτή-βολευτή.

Είναι προφανές πως ξεχάσατε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του αρχηγού του κόμματός σας και Πρωθυπουργού που διατυμπάνιζε :

"Θα μας ρωτήσει κανείς, μα εν μέσω κρίσης, θα κάνετε εσείς επένδυση στην παιδεία; Η απάντηση είναι απλή. Ακριβώς επειδή είμαστε μέσα σε μια κρίση, χρειάζεται επένδυση στην παιδεία, χρειάζεται επένδυση στον άνθρωπο. Άρα, λοιπόν, παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες, ξέρουμε ότι, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση του τόπου, οι δεσμεύσεις μας θα ισχύσουν με το παραπάνω για τα θέματα της παιδείας, διότι εκεί πρέπει να επενδύσουμε. Το 5% για την παιδεία θα το βρούμε οπωσδήποτε"

 

Είναι φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και των λειτουργών της.

Αφού άφησε τα Δημόσια Σχολεία χωρίς βιβλία και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς.

Και σας ερωτώ : Θα ψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που δίνει σε έναν νεοδιόριστο  εκπαιδευτικό 577 ευρώ το μήνα;

Θα εξευτελίσετε τόσο πολύ αυτούς που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά του ελληνικού λαού;

Θα υποτιμήσετε τόσο πολύ ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο τους δασκάλους σας κι αυτούς που σας έδωσαν την ευκαιρία να εκπροσωπείτε το λαό στο κοινοβούλιο;

Share