Δηλώσεις της Δ.-Θ. Αυγερινοπούλου σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Παρ, 01/20/2012 - 12:35

Τη συμβολή αθλητικών ομάδων, ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αθλητικών ομίλων αλλά και των φιλάθλων του Νομού Ηλείας, με επισημάνσεις επί του νέου αθλητικού Νομοσχεδίου ζητά η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, που συμμετέχει στην Επιτροπή επεξεργασίας του σχεδίου νόμου.  

Στις εργασίες της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τη συζήτηση των διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου συμμετέχει η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπουλου.
Το Νομοσχέδιο πραγματεύεται την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, την καταπολέμηση του ντόπινγκ, αλλά και την πάταξη των προσυνεννοημένων αγώνων. Στο πλαίσιο των συζητήσεων της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων συζητείται η ανασυγκρότηση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας, η ποινική αντιμετώπιση της οργανωμένης παραβατικής δραστηριότητας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και αθλητικούς χώρους, η αυστηροποίηση των κανόνων λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων και η δημιουργία ελεγκτικού μηχανισμού τους, καθώς και η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου για την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ.
Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων τέθηκαν επίσης, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με τις οποίες αυστηροποιούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση μετοχών Αθλητικών Α.Ε, καθώς και οι ρυθμίσεις με τις οποίες επιβεβαιώνεται ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.  
Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο εισέρχεται στην τελική ευθεία και αναμένεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο έως τις αρχές Φεβρουαρίου να περάσει στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί. Με δεδομένη  τη σημασία του νομοσχεδίου για την εύρυθμη λειτουργία του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα μας είναι πολύ σημαντική η συμβολή των αθλητικών συλλόγων, των αθλητών, της κοινωνίας των πολιτών, αλλά και όλων όσοι αγαπούν τον αθλητισμό με προτάσεις και επισημάνσεις που μπορούν να βελτιώσουν το περιεχόμενό του.
Χρειάζεται η συμμετοχή όλων για την καταπολέμηση των «πληγών» του  σύγχρονου αθλητισμού. Επιπλέον, καθώς βαδίζουμε προς την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου η Ελλάδα, κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος πρέπει να πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά του ντόπινγκ και υπέρ της ευγενούς άμιλλας.

Share