Τσουνάμι απεργιών πλήτει τη χώρα ολόκληρη την εβδομάδα

Δευ, 10/17/2011 - 11:22

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι προχωρούν σε καταλήψεις, στάσεις εργασίας και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εκδηλώνοντας την αντίθεση τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποιοι απεργούν

Οι εφοριακοί ξεκινούν τη Δευτέρα δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ σε 48ωρες απεργίες προχωρά ως την Πέμπτη και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τετάρτη.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όμως από την Τετάρτη και οι δάσκαλοι. Την Τρίτη οι καθηγητές οργανώνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και αποκλεισμούς κτιρίων σε Περιφέρειες και Διευθύνσεις εκπαίδευσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Επίσης, οι καθηγητές συμμετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων θα διαρκέσει ως την Τετάρτη ενώ δεκαήμερη απεργία ξεκινούν και οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν ως τις 21 Οκτωβρίου οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

- Συνεχίζεται ως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης η τριήμερη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς που εργάζονται στο Δημόσιο, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και την Τρίτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι δημοσιογράφοι.

Χειρόφρενο αναμένεται να σηκώσουν την Τετάρτη τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.


Χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς

Χωρίς τρένα και Προαστιακό θα μείνει η χώρα από την Τρίτη ώς και την Πέμπτη λόγω της τριήμερης απεργίας που προκήρυξαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό. Την Τετάρτη και την Πέμπτη -το διήμερο της γενικής απεργίας- οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στη «Δουκ.Πλακεντίας» και δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις. Την Τετάρτη δεν κυκλοφορούν τα ταξί, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ και της τριήμερης απεργίας και ΠΕΜΕΝ

Share