Συλλήψεις αλλοδαπών γιά κλοπή χαλκού

Κυρ, 08/28/2011 - 10:58

Σύλληψη δύο αλλοδαπών, ενός υπαλλήλου τεχνικής εταιρείας και ενός... νεκροθάφτη, που έκλεβαν καλώδια και τα αποθήκευαν στο κενοτάφιο νεκροταφείου στα Μποζαϊτικα της Πάτρας.

Η ανακοίνωση της αστυνομιας αναφέρει: "Συνελήφθησαν στη Πάτρα από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 55 και 58 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο Άνω Καστρίτσι Πατρών, ο 58χρονος αφαίρεσε από εργοτάξιο τεχνικής εταιρίας 150 κιλά καλωδίων χαλκού τα οποία μετέφερε με αυτοκίνητο σε νεκροταφείο στα Μποζαιτικα Πατρών όπου τον ανέμενε ο 55χρονος συνεργός του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες συνέλαβαν τους δυο αλλοδαπούς ενώ μέσα σε κενοτάφιο βρήκαν και κατέσχεσαν τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού καθώς και πληθώρα κοπτικών εργαλείων τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την απογύμνωση τους.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, αφαιρούσαν συστηματικά, μεγάλες ποσότητες καλωδίων χαλκού τα οποία μετέφεραν στο χώρο του νεκροταφείου και τα απογύμνωναν επί τόπου με χρήση αιχμηρών αντικειμένων, ώστε να απομένει καθαρός χαλκός.

Σε έρευνα των Αστυνομικών βρέθηκαν δίπλα στην περίφραξη του νεκροταφείου πολλά υπολείμματα από τεμαχισμένα καλώδια χαλκού, τα οποία
oπως προέκυψε οι συλληφθέντες είχαν αφαιρέσει από το ίδιο εργοτάξιο.

Τα αφαιρεθέντα καλώδια χαλκού παραδόθηκαν στο νόμιμο εκπρόσωπο της τεχνικής εταιρίας

Share