Η. Μόσιαλος: «Ναι» σε απολύσεις όσων κάνουν λευκή απεργία στο δημόσιο

Παρ, 08/05/2011 - 00:17

Φωτιές ανάβει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Real Fm 97.8 που τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ των απολύσεων στον δημόσιο τομέα: «Δεν θα δεχθούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και να μιλάμε για εργάσιμη εφεδρεία. Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά. Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι -ακόμα και η ΑΔΕΔΥ- να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιούσαμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια».

Ο Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην χώρα μας: «Ενδέχεται και ανάλογα με τις εξελίξεις να πάρουμε την 6η δόση του δανείου με τους παλιούς όρους και όχι με εκείνους που αποφασίστηκαν στην τελευταία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα: «Στόχος μας είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού, με την αύξηση των εσόδων και βέβαια θα πρέπει να τηρήσουμε απαρέγκλιτα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Share