Και ο Ηλ. Ανδριόπουλος απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ χρήση τραγουδιού του!

Παρ, 07/01/2011 - 07:36
Μετά την Μυρσίνη Λοΐζου και την απαγόρευση στο ΠΑΣΟΚ να κάνει χρήση του «Καλημέρα Ήλιε«, ο γνωστός Ηλείος μουσικοσυνθέτης  Ηλίας Ανδριόπουλος απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του "Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες"! Δηλαδή, απαγόρευση στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιεί ένα ακόμα από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που το σημάδεψαν από την ίδρυσή του...
Ο Ηλίας Ανδριόπουλος σε δημόσια επιστολή του επισημαίνει:
Υπάρχουν τραγούδια που καθαγιάζει με τον χρόνο η αγάπη του λαού μας, και τα φυλάσσει σαν ακριβό φυλαχτό μες στην ψυχή του.
Ποτέ ένα καλό τραγούδι, αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας, τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη. Αντίθετα στάθηκε πάντα δίπλα στους αδύναμους και ταπεινούς, στους μάρτυρες των στρατοπέδων και στους ευγενικούς αγώνες των νέων ανθρώπων.
Έχοντας υπ όψιν μου αυτά, και ιδιαίτερα μετά τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, δεν επιτρέπω από εδώ και στο εξής στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, να χρησιμοποιεί το τραγούδι μου «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», στίχοι Μ.Ελευθερίου, που γράφτηκε για άλλους λόγους και συγκεκριμένα, για να εξυμνήσει την πιο ανιδιοτελή, την πιο τίμια και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού και του '21, τον Μακρυγιάννη.
Ηλίας Ανδριόπουλος
Share