Στις 14.00 η κρίσιμη ψηφοφορία.

Τετ, 06/29/2011 - 09:01

Στις 14.00 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Παρά το γεγονός ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι ισορροπίες παραμένουν λεπτές, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νομοσχέδιο αναμένεται να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων και τελικά να υπερψηφιστεί. Για την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος απαιτείται απλή πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών.

Οι αντιδράσεις των διαφωνούντων δείχνουν να έχουν καμφθεί, αφού οι περισσότεροι με δηλώσεις τους κάνουν σαφές ότι σκοπεύουν να υπερψηφίσουν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η κυρία Βάσω Παπανδρέου που παρά τη σκληρή κριτική είπε ότι θα υπερψηφίσει, αλλά και ο κ. Ρομπόπουλος που υποστήριξε το ίδιο. Άγνωστο παραμένει μέχρι αυτή την ώρα τι θα πράξει τελικά ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης που δημοσίως έχει τοποθετηθεί κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά του Μεσοπρόθεσμου. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφές μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στη Βουλή ότι η ΝΔ «θα καταψηφίσει συντεταγμένα και συνολικά το Μεσοπρόθεσμο», στέλνοντας με αυτό τον τρόπο και ένα μήνυμα στο εσωκομματικό μέτωπο και στους βουλευτές της ΝΔ που σκέφτονται να υπερψηφίσουν, όπως για παράδειγμα έχει δηλώσει η κυρία Έλσα Παπαδημητρίου.

Αρνητική θα είναι η ψήφος και των κομμάτων της αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ όχι αναμένεται να ψηφίσει και ο ΛΑΟΣ.

Κλειστά κρατά προς το παρόν τα χαρτιά της η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αν και σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος οι βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. θα ψηφίσουν κατά συνείδηση

Share