Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα Τετάρτη, με φόντο την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου

Τετ, 06/29/2011 - 08:49
Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη το μπαράζ των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα νέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

 

Και σήμερα, λοιπόν, «νεκρώνει» ο δημόσιος τομέας, ενώ «χειρόφρενο» τραβούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με εξαίρεση το μετρό.

Αναλυτικά:

 

* Κλειστές θα παραμείνουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί, Ταμεία και Εφορίες, οι ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ) και οι κρατικές Τράπεζες.

 

* Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας, οι ιδιώτες γιατροί της χώρας και οι οδοντίατροι.

 

* Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι φαρμακοποιοί και έτσι, με απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, τα Φαρμακεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετούνται κατά τις απογευματινές ώρες από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

 

* Επίσης συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων.

 

* Απεργία έχουν προκηρύξει οι ναυτεργατικές Ενώσεις των Μηχανικών ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», ενώ με 24ωρη απεργία θα συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών. Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελούνται δρομολόγια, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Ραφήνα και Λαύριο.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο, Πέμπτη, αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η απεργία, που χαρακτηρίζεται «προειδοποιητική», αφορά λιμάνια του νομού Αττικής και ξεκινά τα μεσάνυχτα, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης.

 

* «Χειρόφρενο» τραβούν τα μέσα μεταφοράς, με τα αστικά λεωφορεία να εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics, με 200 περίπου οχήματα.

 

* Δεν θα κινηθούν οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ, οι συρμοί του Προαστιακού, του Τραμ, του ΗΣΑΠ και τα τρόλεϊ.

 

* Κανονικά θα λειτουργήσει μόνο το Μετρό.

 

* Προβλήματα στην ομαλή εκτέλεση των πτήσεων των αεροσκαφών θα προκληθούν την Τετάρτη, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει -με 4ωρες στάσεις εργασίας- στη 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

* Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

 

Newsroom ΔΟΛ

Share