Δημοκρατική Συμμαχία: Ελευθερία ψήφου στο Μεσοπρόθεσμο

Τρί, 06/28/2011 - 20:48
Τη ψήφο κατά συνείδηση στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της προέδρου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Μετά από έντονη εσωκομματική συζήτηση, όπου η πλειοψηφία των βουλευτών και στελεχών ήταν υπέρ της άποψης να δηλώσει η Συμμαχία «παρών» στην ψηφοφορία, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ψήφο κατά συνείδηση.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η Συμμαχία, αντιλαμβάνεται τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να μην χρεοκοπήσει η χώρα και ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

Το ερωτηματικό τώρα είναι τι θα πράξει η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, κάτι που θα γνωστοποιήσει με την ομιλία της στη Βουλή. Πιθανότατα θα ψηφίσει "ναι" (ή "παρών" λένε κάποιες άλλες πληροφορίες. Πάντως άλλοι βουλευτές, όπως ο κ. Κ. Κιλτίδης, επιμένουν ότι θα δηλώσουν «παρών».

Υπήρξαν στελέχη που τάχθηκαν υπέρ της ψήφου του μεσοπρόθεσμου και άλλοι υποστήριξαν το όχι και αρκετοί ήθελαν για λόγους τακτικής ή για λόγους συμβολισμού να επιλεγεί το παρών.

Share