Δαφνοστεφανωμένοι οι πεζοπόροι Σπαρτιάτες έφθασαν στο Σύνταγμα

Τετ, 06/22/2011 - 19:00

Με θερμούς εναγκαλισμούς, χειροκροτήματα και μεγάλα χαμόγελα υποδέχθηκαν οι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν πεζή από την πατρίδα τους την Κυριακή με προορισμό το Σύνταγμα, προκειμένου να αποστείλουν το μήνυμα ότι «Ελλάδα δεν ξεπουλιέται».

Δαφνοστεφανωμένοι, εμφανώς καταβεβλημένοι από τα 240 χλμ που διένυσαν πεζοί μέσα σε τρεις μέρες, με τρεις ώρες ύπνο ημερησίως, οι 30 Σπαρτιάτες, έφτασαν, κρατώντας πανό γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά που έγραφε «Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης».

Ωστόσο, δυσμενή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος επέτρεπε μόνο σε πέντε άτομα να περάσουν τα κιγκλιδώματα και την άρνησή των 30 Σπαρτιατών που επέμεναν να διανύσουν τα τελευταία 10 μέτρα όλοι μαζί, δεν κατέστη δυνατό να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό, παρά τις πιέσεις και τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν τα στεφάνια τους στους αστυνομικούς.

 

Zougla.gr

Share