Ο Μ. Κατρίνης και οι βουλευτές που ψήφισαν ήδη το Μεσοπρόθεσμο

Δευ, 06/20/2011 - 09:37

Παρά τις επανειλημμένες απειλές και τις προαναγγελθείσες «ανταρσίες», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής (μεταξύ τους και ο Ηλείος Μιχ. Κατρίνης), έχουν ήδη εγκρίνει ομοφώνως το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις Αποκρατικοποιήσεις, λόγω των περιστάσεων.

Οι παρακάτω 24 βουλευτές, με τις τοποθετήσεις τους, στήριξαν ήδη το Μεσοπρόθεσμο στην πρώτη του ανάγνωση (που έγινε μέσα στο γενικότερο "χαμό" της περασμένης Πέμπτης, με τις παραιτήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, την έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο., τον επικείμενο ανασχηματισμό, κ.τ.λ., ανοίγοντας το δρόμο για την τελική ψήφιση.
Να σημειωθεί ότι γι' αυτή την Παρασκευή, η διαδικασία προβλέπει δεύτερη ανάγνωση του (αν υπάρχουν κάποιες αλλαγές, παραμένει άγνωστο), ενώ για την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί η τελική ψήφιση του από την Ολομέλεια της Βουλής.
Αυτή θα είναι και η τελική απόφαση για κάθε βουλευτή.
Παρόντες στην αίθουσα στη συνεδρίαση της Πέμπτης, πλην του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ήταν κι ο αναπληρωτής (πλέον) υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Να σημειωθεί ότι μέλος της Επιτροπής αυτής, ήταν και ο Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος, την ημέρα αυτή της πρώτης έγκρισης του Μεσοπρόθεσμου, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες (αφού δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί τα πρακτικά) οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ που μετείχαν ήταν οι: Κατρίνης Μιχάλης, Παπανδρέου Βάσω, Μπεντενιώτης Μανώλης, Αλευράς Νάσος, Μακρυπίδης Ανδρέας, Αμοιρίδης Ιωάννης, Ανδρουλάκης Μίμης, Αντωνίου Τόνια, Γείτονας Κώστας, Γερανίδης Βασίλης, Γιαννακά Σοφία, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Καρχιμάκης Μιχάλης, Κουρουμπλής Παναγιώτης Κουτμερίδης Στάθης, Λιντζέρης Δημήτρης, Μαγκούφης Χρήστος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μπόλαρης Μάρκος, Παναρίτη Ελένη, Παντούλας Μιχάλης, Σπηλιόπουλος Κώστας, Στρατάκης Μανώλης, Τόγιας Βασίλης.

Share