Κρίσιμο πρωινό, κι όλα ανοιχτά ως τις 13.00!

Τετ, 06/15/2011 - 06:03

Οι εξελίξεις στο πολιτικό προσκήνιο τρέχουν. Μετά τη δραματική συνεδρίαση το απόγευμα στο Μαξίμου και αποφασίστηκε στις 1 το μεσημέρι να περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να συναντηθεί με τον Κάρ. Παπούλια, ακολούθως στο Καστρί φώναξε, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης, στενούς του συνεργάτες ο πρωθυπουργός. Νέα σύσκεψη αρχηγών ή άμεσα προκήρυξη εκλογών; Όλα ρευστά ως το μεσημέρι! Δε θα γίνει η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο αν...

Η βραδυνή σύσκεψη ήταν για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες σ΄ αυτή συμμετείχαν οι Ραγκούσης, Αθανασάκης, Πεταλωτής, Γερουλάνος, Βάρτζελη και ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου.

Οι κινήσεις αυτές του πρωθυπουργού έχει πυροδοτήσει νέα σενάρια για άμεση πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Μέχρι και τη σημερινή συνάντηση όμως όλα θα είναι ανοιχτά για το τι τελικά θα πράξει, μεταφέροντας το στον προεδρο της Δημοκρατίας!

Εισηγήσεις για να συγκαλέσει αμέσως Κοινοβουλευτική Ομάδα κι εκεί να θέσει ευθέως το ερώτημα "Ή πάμε να σώσουμε τη χώρα ή ρίξτε την κυβέρνηση κι εμένα" δεχόταν αμέσως μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Λιάνη, ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου.

Ο Πρωθυπουργός τελικά επέλεξε καταρχήν να συναντήσει τον Κάρ. Παπούλια. Σε αυτή τη συνάντηση, όπως λένε οι πολιτικοί παρατηρητές όλα είναι ανοιχτά, ακόμη και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ενώ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια μια νέα σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για ύστατη προσπάθεια συναίνεσης, κι αν δε βγει ούτε από κει κάτι, να γίνουν αμέσως μετά οι άλλες κινήσεις.

Επίσης να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν πλέον μία νέα χαρτογράφηση των βουλευτών που ενδεχομένως να μην υπερψηφίσουν κι αυτοί το Μεσοπρόθεσμο.

"Τσεκάρονται" κυρίως οι: Φλωρίδης Γιώργος, Βάσω Παπανδρέου,  Αντωνίου Τόνια, Γερανίδης Βασίλειος, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Ρομπόπουλος Θωμάς, Λιντζέρης Δημήτρης, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Μερεντίτη Αθανασία, Γιαννακά Σοφία, Καρύδης Δημήτρης, Καϊλή Εύα, Καρτάλης Κωνσταντίνος , Νασιώκας Έκτορας, Ρενταρή Όλγα, Σαλαγιάννης Νικόλαος, Τζελέπης Μιχάλης, Δριβελέγκας Γιάννης, Αλευράς Νάσος, Αμοιρίδης Γιάννης και Τόγιας Βασίλης.

Στην περίπτωση που δεν προκηρυχτούν είτε σήμερα, είτε στο προσεχές τριήμερο οι εκλογές, αν δεν σιγουρευτούν στο Μαξίμου - όσο γίνεται βέβαια - ότι δε θα υπάρχουν άλλες ανταρσίες στην ψηφοφορία, τότε δε θα φέρουν καν σε ψηφοφορία το Μεσοπρόθεσμο, για να μην καταψηφιστεί εκεί! Και θα προκηρύξουν τελεσίδικα πλέον εκλογές!

Share