Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γ. Λιάνης - Δεν το ψηφίζει ο Αλ. Αθανασιάδης - Έρχονται νέες εξελίξεις!

Τρί, 06/14/2011 - 18:57

Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα με επιστολή του την ανεξαρτητοποίησή του, δηλώνοντας ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και θεωρεί ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο». Αποφασισμένος οριστικά να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εμφανίστηκε ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Αθανασιάδης, με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5». Είχε προηγηθεί συνέντευξή του στην «Κ.Ε.», με την οποία είχε προαναγγείλει ότι δεν θα το ψηφίσει, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την προοπτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Και πρόσθεσε ότι, το δεύτερο μνημόνιο δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εκλογική του περιφέρεια και στη χώρα...

"Δεν θα το ψηφίσω. Έχω αποφασίσει. Έχω μάθει να υπηρετώ τις αξίες μου και τα πιστεύω μου. Δεν θα το ψηφίσω, διότι πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να έλθει πακέτο. Έπρεπε να έλθει αναλυτικά",  είπε σήμερα. Διευκρίνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος κι από τις αλλαγές που έγιναν στο οικονομικό πρόγραμμα για την περίοδο 2012-2015, διασαφηνίζοντας ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής έδρας.

Μιλώντας για τη ΔΕΗ, σημείωσε ότι κανείς δεν τον κάλεσε να καταθέσει τις τεκμηριωμένες -όπως υποστήριξε- απόψεις του και σημείωσε ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να δοθεί σε ξένο επενδυτή γιατί είναι η "ατμομηχανή" της ανάπτυξης. "Γιατί δεν λέμε ότι ο ξένος που ενδιαφέρεται για τη ΔΕΗ είναι οι Γερμανοί και η RWE που εδώ και επτά χρόνια ενδιαφέρεται να μπει στο σύστημα καύσης λιγνίτη και για τα νερά, τα υδροηλεκτρικά που παράγουν ρεύμα με μηδενικό κόστος;" πρόσθεσε.

Δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του. Σημείωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν και άλλοι βουέυτές που θα καταψηφίσουν το πρόγραμμα, αλλά τόνισε πως πολλοί συνάδελφοί του λένε λένε ότι η στάση του είναι "ειλικρινής, ξεκάθαρη και προς το συμφέρον της χώρας".

Share