Για ανικανότητα κατηγορούν τον "Τσάρο" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τρί, 04/19/2011 - 12:15

Αυστηρή κριτική με κατηγορίες για "διαφθορά, ανοχή και ανικανότητα του ελληνικού φορολογικού και τελωνειακού μηχανισμού του κράτους", καταγγέλλουν με ερώτησή τους είκοσι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με μεταξύ αυτών υπογράφοντα το βουλευτή Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλο.

Απευθύνοντας την ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών υπογραμμίζουν ότι "στη χώρα της παραοικονομίας, το λαθρεμπόριο καυσίμων κατέχει εξέχουσα θέση", ενώ προσθέτουν ότι οι διαστάσεις του λαθρεμπορίου καυσίμων εγγίζουν το 1 δισ. ευρώ ετησίως στη χώρα με τα ακριβότερα καύσιμα στην Ευρώπη.

Οι βουλευτές απευθύνονται στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον ανεκτή η ανικανότητα των ελεγκτικών αρχών, για να ρωτήσουν, αν το υπουργείο διαθέτει εξειδικευμένο σχέδιο δράσης για την ανασυγκρότηση των φορολογικών, φοροεισπρακτικών και τελωνειακών οργανισμών για την εξάρθρωση του κυκλώματος λαθρεμπορίας των καυσίμων.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Παν. Αντωνακόπουλος, Ηλ. Θεοδωρίδης, Οδυσ. Βουδούρης, Ιωαν. Βούρος, Σαβ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Δημ. Καρύδης, Παναγ. Κουρουμπλής, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Αρ. Λαφαζάνης, Χρ. Μαγκούφης, Σ. Μαργέλης, Ι. Μιχελογιαννάκης, Μ. Παντούλας, Αθ. Παπαγεωργίου, Θ. Παραστατίδης, Φρ. Παρασύρης, Όλγα Ρεντάρη - Τέντε, Π. Στασινός, Ανδ. Τριανταφυλλόπουλος, Γ. Χαραλαμπόπουλος και Χρ. Χάιδος.

Share