"Σίγησε" ο Νίκος Παπάζογλου

Δευ, 04/18/2011 - 07:00

Σίγησε η φωνή του μελαγχολικού παιδιού από τη Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, αποτύπωσε επάξια τον έρωτα, το πάθος, τη νοσταλγία, τη μοναξιά και τόσα άλλα που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία της εποχής μας.

Ένας από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, ο Νίκος Παπάζογλου, έχασε σήμερα τη «μάχη» με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 63 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τους απανταχού συνοδοιπόρους του? Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο από όπου πήρε εξιτήριο πριν από λίγες ημέρες. Τελικά δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε σήμερα.

Η κηδεία του Νίκου Παπάζογλου θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 16:00, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας, η γειτονιά όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.

Συγκλονισμένος είναι oλόκληρος ο καλλιτεχνικός, πολιτικός κόσμος από την ξαφνική απώλεια του μεγάλου τραγουδοποιού και μουσικού, Νίκου Παπάζογλου.

Ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο ηθοποιός Δημήτρης Αρώνης, ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς, ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος πληροφορήθηκαν το δυσάρεστο αυτό συμβάν και έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις. 

Μιλώντας στη zougla.gr ο Γιώργος Κατσαρός δήλωσε: «Είναι κάτι που με συγκλόνισε μόλις το έμαθα, αυτές οι ειδήσεις σε κάνουν να μην μπορείς να αρθρώσεις λέξη».

Share