Όλα ανοιχτά ακόμα για διόδια και τροποποίηση σύμβασης Ολυμπίας Οδού - Τι προτείνει το υπουργείο

Πέμ, 04/14/2011 - 14:59

Παρότι από το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Υποδομών διέρρεε ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, το μόνο που προέκυψε ήταν οι προτάσεις του και μόνο αυτές. Αφού βέβαια απομένει και η απάντηση των κατασκευαστριών εταιρειών, οπότε όλα παραμένουν ανοιχτά. Και στο τι θα γίνει τελικά με τα διόδια αλλά και στο ενδεχόμενο τροποίησης σύμβασης, της Ολυμπίας Οδού, ή ίσως και άλλων υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομων...

Μείωση της τιμής όλων των διοδίων για τρία χρόνια κατά 25% - 30% και κατά 50% στα υπό κατασκευή τμήματα προτείνει το υπουργείο Υποδομών στις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε αυτοκινητόδρομων.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιρειών που κατασκευάζουν τα έργα, αλλά και τη δημιουργία μίας ειδικής εταιρείας του Δημοσίου, με κεφάλαιο την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από τα διόδια.

Το συγκεντρωθέν ποσό θα χρησιμοποιηθεί και για τη μείωση του δημόσιου χρέους, δηλαδή, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, από τα κεφάλαια αυτά μπορούν να εξαγοραστούν ομόλογα που λήγουν, είτε ομολόγα από την τραπεζική αγορά.

Παραμένει κι εδώ ζητούμενο η απάντηση των εταιρειών, αλλά και οι ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ για το αν και πως θα τροποιηθούν οι επίσημες υπάρχουσες συμβάσεις! Πως δηλαδή και ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ θα γίνει το έργο!

Share