Έρευνα για εφοριακό με καταθέσεις 2 εκ. ευρώ

Πέμ, 04/14/2011 - 08:48
Κινήσεις μεγάλων ποσών μέσω τραπεζικών λογαριασμών που ξεπερνούσαν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ευρώ ήταν η άκρη του νήματος που έπιασε η Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, για να οδηγηθεί σε υπάλληλο της εφορίας ΚΓ Αθηνών, σύμφωνα με το Αθηναικό Πρακτορείο.

Ο συγκεκριμένος εφοριακός υπάλληλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έστελνε για λογαριασμό της εφορίας που εργάζεται εντάλματα πληρωμής σε τράπεζες σε συγκεκριμένους λογαριασμούς. Κάτοχοι των λογαριασμών αυτών ήταν τόσο ο ίδιος όσο και άλλα άτομα που αναζητούνται.

Η κομπίνα αποκαλύφθηκε από τραπεζικούς υπάλληλους που ειδοποίησαν την Αρχή Προστασίας Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες όταν διαπίστωσαν κίνηση σημαντικών ποσών στους λογαριασμούς στους οποίους κατευθύνονταν τα χρήματα. Ακολούθησε έρευνα της Αρχής στην εφορία ΚΓ Αθηνών όπου και διαπιστώθηκε το κόλπο με τα εντάλματα πληρωμών που είχε στήσει ο εφοριακός υπάλληλος.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι προχώρησε ήδη σε αναστολή των καθηκόντων του εφοριακού και σε παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για άτακτη διαχείριση. Η έρευνα συνεχίζεται από τους οικονομικούς επιθεωρητές, ενώ ήδη έχει γίνει δέσμευση των τραπεζικών καταθέσεων του υπαλλήλου και απαγόρευση της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας του, ενώ η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

 

Πηγή:Real.gr

 

Share