Έρχονται συγχωνεύσεις MEGA-STAR και ΑΝΤΕΝΝΑ- ALPHA

Τετ, 11/30/2011 - 13:48

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια συγχώνευσης των τεσσάρων μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών της χώρας σε δύο. Συγκεκριμένα προχωρούν οι συζητήσεις για την συγχώνευση του ΜEGA με το STAR και του ANTENNA με τον ALPHA. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί με την σημαντική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και τις συσωρευμένες ζημίες εκατομμυρίων, οδηγούν σε υποχρεωτικές συνενώσεις προκειμένου να πέσει το λειτουργικό κόστος και να επιβιώσουν.

Η συγχώνευση του MEGA με το STAR θεωρείται πιο εύκολη διαδικασία καθώς υπάρχουν μέτοχοι με κοινά συμφέροντα ενώ οι αποψινές εξελίξεις στο STAR με την ανακοίνωση της καθυστέρησης στην μισθοδοσία των εργαζομένων δείχνει πως ο δρόμος της συγχώνευσης ίσως είναι υποχρεωτικός.

Στην υπόθεση που αφορά ANTENNA και ALPHA οι Γερμανοί μέτοχοι στην Κάντζα επιθυμούν να αποχωρήσουν απο την Ελλάδα αλλά η συγχώνευση σκοντάφτει, προς το παρόν σε αντιρρήσεις που εκφράζει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ο οποίος διαθέτει το 30% του καναλιού και ακούγεται ότι θα ξαναπάρει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς οι ζημιές των καναλιών είναι μεγάλες και τείνουν να γίνουν δυσβάσταχτες για τους ιδιοκτήτες τους.

Ο ΒΑΡΔΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Τις τελευταίες μέρες ο Βαρδής Βαρδινογιάννης έχει αλλεπάλληλες επαφές με τραπεζίτης, στους οποίους αποκαλύπτει το σχέδιο συγχώνευσης του Mega με το Star. Ο λόγος που συζητά με τους τραπεζίτες, έχει να κάνει με την προσπάθεια του Mega, να εξασφαλίσει δάνειο. Μέχρι στιγμής οι μεγαλομέτοχοι του Mega, εισπράτουν μόνο αρνητικές απαντήσεις.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΡΕΣΤΗ

Το τελευταίο διάστημα οι ισχυροί του Mega, ασκούν πιέσεις και προς την πλευρά του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, τον οποίο προσπαθούν να πείσουν να ρίξει ζεστό χρήμα στα ταμεία του Μεγάλου Καναλιού. Τις σχετικές διαπραγματεύσεις έχει αναλάβει ο εκδότης του "Βήματος" Σταύρος Ψυχάρης.

 

 

Protothema.gr

Share