39ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Με θέαμα και νικητή τον Μπαντούνα

Κυρ, 04/15/2018 - 17:15

 

Με ωραίο θέαμα διεξήχθη την Κυριακή το πρωί το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ χώματος, στην περιοχή της Φολόης Ηλείας, το οποίο διοργάνωσε η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου (ΑΟΛΑΠ) με τη συνδιοργάνωση της Π.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και υπό την αιγίδα των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και την θεσμική υποστήριξη ΔΗΚΕ Πύργου.

Ο Γιάννης Μπαντούνας με συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη, ήταν οι νικητές. Ο Πυργιώτης οδηγός και δευτεραθλητής Ελλάδος το 2017, επικράτησε σε τέσσερις από τις έξι ειδικές διαδρομές σε έναν πολύ δυνατό αγώνα. Στη δεύτερη θέση ακολούθησαν οι Θ. Χαλκιάς - Λ. Μαχαίρας, ενώ ο Στέλιος Λαϊνόπουλος με τον Τάσο Παπαδόπουλο τερμάτισαν στην τρίτη θέση της γενικής μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Να σημειωθεί και η παρουσία του Δημήτρη Τσαπέκη με τον Φώτη Αλεξανδρόπουλο που τερμάτισαν στην πέμπτη θέση.

* * * ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (και κατάταξη ανά κατηγορία) – ΕΔΩ http://www.infomega.gr/live/ (στο μενού “39ο Ολυμπιακό Ράλλυ”)

* Όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν, προσέφεραν πλούσιο θέαμα και συναγωνισμό, στους Ηλείους και όχι μόνο, λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που παρευρέθηκαν.

Το 39ο Ολυμπιακό Ράλλυ είναι κι ο πρώτος αγώνας του 54ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2018. Αποτελούμενο από 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 72,9Km: τον Δούκα, μήκους 11,70Km επαναλαμβανόμενη (x3), και την Αχλαδινή, μήκους 12,60Km επαναλαμβανόμενη (x3). Το συνολικό μήκος του αγώνα ήταν μόνο 119,69Km. Πρόκειται για έναν ανανεωμένο αγώνα, με μόνο 46,79Km απλών ειδικών διαδρομών, που έγινε με γνώμονα το μειωμένο αγωνιστικό κόστος για τα πληρώματα και την εύκολη μετάβαση των θεατών.

* * * Η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο βράδυ στην κεντρική πλατεία ΠύργουΘΕΜΑ ΕΔΩ – (φωτο-βίντεο) http://www.iliaoikonomia.gr/content/xekinise-39o-olympiako-rally-i-panigyriki-ekkinisi-foto-vinteo

Share