6ο Δημοτικό σχολείο Πύργου: Βιωματικό σεμινάριο με την Μαριλένα Καββαδά

Σάβ, 11/16/2019 - 12:00

Στων παραμυθιών τα μέρη με... Τα δώρα της καρδιάς!

 

« Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές… Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν… ένα αυτί να τους ακούσει …και μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει» (Μικρός Πρίγκιπας)

 

Στα μαγεμένα μέρη των παραμυθιών θα συνταξιδέψουν με την συγγραφέα, χορογράφο, νηπιαγωγό Med Μαριλένα Καββαδά όσοι παρακολουθήσουν την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου το βιωματικό σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 22ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Το σεμινάριο θα φιλοξενηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου από τις 11:00-14:00.

Όσοι βρεθούν κοντά στην Μαριλένα Καββαδά στο τρίωρο αυτό σεμινάριο, κρατώντας αγκαλιά το νέο της βιβλίο «Τα δώρα της καρδιάς» (εκδ. Διάπλους, εικον. Νικόλας Ανδρικόπουλος,  θα «βαδίσουν» στα μαγεμένα μέρη των παραμυθιών, θα μοιραστούν μαζί της χρήσιμες και εφαρμόσιμες πρακτικές ιδέες για την παιγνιώδη αξιοποίηση κάθε παραμυθιού στο καθημερινό αναλυτικό πρόγραμμα αλλά και στις γιορτινές εκδηλώσεις με και για μικρά παιδιά.

Η εκπαιδευτική αυτή συνάντηση έχει στόχο την γέννηση νέων προβληματισμών για τις καθημερινές δραστηριότητες και τις γιορτές (στις τυπικές και άτυπες μονάδες εκπαίδευσης), ακόμα και με τα πιο μικρά παιδιά, νέων σκέψεων για τη σχέση  με παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς, μιας νέας και πιο εμπνευσμένης ματιάς στα βιβλία, τα παραμύθια και το δημιουργικό παιχνίδι.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το βιωματικό σεμινάριο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων ή στην Γραμματεία του Φεστιβάλ, στο τηλέφωνο 26210-26890 ή ηλεκτρονικά στο olympiaiff@gmail.com.

 

Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό, τον Ελληνικό Πολιτισμό  και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία. Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις “Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση”.

Από το 1994 επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται ως υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος σε νηπιαγωγείο και ως χορογράφος - καθηγήτρια χορού σε θέατρα. Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πολιτιστικά προγράμματα για παιδιά και συντονίζοντας τη λέσχη ανάγνωσης “Παραμυθοπαρέα”.

Από το 2013 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα “Μαγικό Κοχύλι”, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στις αφηγήσεις παραμυθιών, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σχολικών γιορτών και τη διοργάνωση ψυχαγωγικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων (www.magiko-kohili.gr).  Από το 2017 διευθύνει το “Λίκνο” εκπαίδευσης, τέχνης & πολιτισμού (www.tolikno.gr), το οποίο δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης, τέχνης και πολιτισμού, παιδικών θεαμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Περιοδικά σχεδιάζει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς (π.χ. Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης), συμμετέχει ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια διαφόρων επιστημονικών φορέων (π.χ. ΠΑ.ΣΥ.ΒΝ, OMEP κ.ά.) και επιμελείται εκδόσεις βιβλίων και CDs.

Στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και 26 βιβλία για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς. Κείμενα της έχουν εικονογραφηθεί από δημιουργούς όπως: Μυρτώ Δεληβοριά, Λήδα Βαρβαρούση, Αιμιλία Κονταίου, Νέστορας Ξουρής κ.ά. Το βιβλίο της “Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας” (εικον. Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ.Διάπλαση) ήταν υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2012.

Στα CDs των βιβλίων της έχουν συνεργαστεί καλλιτέχνες όπως: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γρηγόρης Βαλτινός, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Αφροδίτη Μάνου, Βαγγέλης Γερμανός, Ελένη Πέτα, Αρετή Κετιμέ, Δώρος Δημοσθένους, Γιάννης Παλαμίδας, Σπυριδούλα Μπάκα, Σαββέρια Μαργιολά κ.ά.

 

 

 

 

Share