Α1 Ηλείας: Ένσταση της Νίκης για το ματς με Ξενοφώντα

Τετ, 01/10/2018 - 18:27

 

Μια συνέχεια εντός ...γραφείων θα έχει το ματς της 16ης αγωνιστικής της Α1 Κατηγορίας, Νίκη Τραγανού – Ξενοφών Κρεστένων 0-1, αφού όπως έγινε γνωστό η ηττημένη έχει πλέον υποβάλει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Γιάννη Λώλη, σε σχέση με τα προβλεπόμενα για τις ιδιότητες διπλωματούχου προπονητή και ποδοσφαιριστή.

Στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου, στο Άρθρο 13 “Προπονητής –Ποδοσφαιριστής”, στην παράγραφο 2 αναφέρεται ότι: “Ένας ποδοσφαιριστής, όταν έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή Ε.Π.Ο. ή UEFA ή έχει υποβάλλει αίτηση για έκδοση ταυτότητας προπονητή, παύει αυτόματα να έχει δικαίωμα να αγωνίζεται. Η συμμετοχή του θεωρείται ως αντικανονική συμμετοχή και επισύρει τις από τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. προβλεπόμενες ποινές για τον ίδιο και το σωματείο.

Και στην παράγραφο 3: “Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αποκτήσει ταυτότητα προπονητή ΕΠΟ ή UEFA εν ισχύ, εφόσον επιθυμεί να αγωνίζεται, θα πρέπει να καταθέτει την ταυτότητα αυτή στην ΕΠΟ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες προ της ενάρξεως της αγωνιστικής περιόδου της κατηγορίας στην οποία θέλει να αγωνιστεί και να υποβάλλει έγγραφη δήλωση με την οποία θα δηλώνει ότι αυτή την αγωνιστική περίοδο επιθυμεί να αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Μετά από την ενέργεια αυτή δεν θα έχει δικαίωμα να εργαστεί ως προπονητής καθ όλη την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου”.

Ο 28χρονος, έχει κάνει ως τώρα στο φετινό πρωτάθλημα 3 συμμετοχές (με τη Νίκη ήταν η τρίτη), από τον Οκτώβριο κι έπειτα που συμφώνησε με τον Ξενοφώντα να μετέχει στη φετινή περίοδο σε κάποια από τα ματς, όταν ευκαιρεί να έρχεται.

Πλέον, θα αποφανθεί η ΕΠΣΗ ανάλογα και με τα στοιχεία που θα προσκομιστούν για το αν έχει γίνει παράβαση των ανωτέρω σε κάποιο σημείο τους (ή όχι).

φωτό από τον αγώνα (Βαγγέλη Δημητρόπουλου)

Share