Α1 Ηλείας: Η ΕΠΣΗ αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον Κανονισμό ΕΠΟ για διπλωματούχους προπονητές

Πέμ, 08/09/2018 - 19:27

 

Όπως αναφέρθηκε από προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ του iliaoikonomia.gr με ΝΕΟ σύστημα πλέι οφ τίτλου Α1 Ηλείας (και ανόδου στη Γ' Εθνική) καθώς και μείωση ομάδων στην Α1 σε 14 από το 2019, συν την απάλειψη της ποινής στα σωματεία της κατηγορίας που δεν έχουν δηλώσει προπονητή, αναρτήθηκε ολόκληρη η νέα Προκήρυξη πρωταθλημάτων από την ΕΠΣΗ μόλις στις 8/8 και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση φέτος!

Στο θέμα διπλωματούχων προπονητών, υπενθυμίζεται πως ο νέος Κανονισμός της ΕΠΟ προβλέπει σχετικά: Άρθρο 6 "Υποχρέωση πρόσληψης προπονητή από Π.Α.Ε. και σωματεία"

1. Οι Π.Α.Ε. και τα ποδοσφαιρικά σωματεία υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν πρώτους προπονητές σε όλα τα τμήματά τους, όπου τούτο είναι υποχρεωτικό, κατόχους διπλωμάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 παρ. 1 (σ.σ., για την ανώτερη Τoπική Κατηγορία ζητάει δίπλωμα ΟΥEΦΑ C)
2. α) Στα πρωταθλήματα ευθύνης των Ε.Π.Σ. η πρόσληψη προπονητή είναι υποχρεωτική για την ανώτερη κατηγορίαΣτην περίπτωση που σε μία ΕΠΣ δεν υπάρχει ικανός αριθμός προπονητών για την κατάλληλη εξυπηρέτηση αυτής της ανάγκης, θα απευθύνει ερώτημα στην Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., η οποία θα αποφασίζει σχετικά για την επίλυση του ζητήματος. Για τον έλεγχο της επάρκειας θα υπολογίζονται μόνο οι προπονητές που έχουν ταυτότητα τριετίας εν ισχύ.

Για τις λοιπές κατηγορίες η υποχρέωση πρόσληψης προπονητή ή όχι εναπόκειται στις οικείες Ενώσεις και θα καθορίζεται με τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

β) Κάθε σωματείο που διαθέτει τμήματα υποδομών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ, υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή (για τα τμήματα αυτά). Προπονητής των τμημάτων υποδομών ενός σωματείου μπορεί να είναι και ένας ποδοσφαιριστής του, που διαθέτει το κατάλληλο δίπλωμα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του παρόντος

- Επίσης: Άρθρο 11 “Κυρώσεις σε σωματεία”

Σωματεία και Π.Α.Ε. που δεν τηρούν τις διατάξεις των άρθρων 3, 5, 6 και 10 του παρόντος κανονισμού, παραπέμπονται στα αρμόδια δικαστικά όργανα. Στους παραβάτες επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, ως ακολούθως:

α) Για τα σωματεία τοπικών κατηγοριών, στις οποίες είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή, χρηματικό πρόστιμο εκατό (100,00) Ευρώ ανά αγώνα.

β) Για σωματεία Γ' Εθνικής κατηγορίας, όπως και για τα ομάδες των τμημάτων υποδομών των ΠΑΕ Α΄ και Β΄ κατηγορίας, χρηματικό πρόστιμο πεντακόσια (500) ευρώ ανά αγώνα

γ) Για Π.Α.Ε. Β' Εθνικής κατηγορίας (Football League) χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ ανά αγώνα

δ) Για Π.Α.Ε. Α' Εθνικής κατηγορίας (Super League) χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανά αγώνα.

ε) Για τα πρωταθλήματα γυναικών, όπου είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή διακόσια (200,00) Ευρώ ανά αγώνα στ) Για τις μεικτές ομάδες των ΕΠΣ χίλια Ευρώ (1.000,00) ανά αγώνα

* * * Η ΕΠΣΗ έβαλε στην Προκήρυξη της τα εξής (μόνο):

"Τα σωματεία της Α1 DEDALOS SECURITY υποχρεούνται στην πρόσληψη προπονητή ΕΠΟ με κάρτα τριετούς διάρκειας σε ισχύ.

Κάθε σωματείο που απασχολεί διπλωματούχο προπονητή πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019 οφείλει υποχρεωτικά να εφοδιαστεί με το δελτίο πιστοποίησης προπονητή το οποίο και θα προσκομίζει στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα.

Όλα τα σωματεία οφείλουν υποχρεωτικά να εφοδιαστούν με δελτίο εκπροσώπου ομάδας το οποίο και θα προσκομίζουν στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα".

* Έχει λοιπόν αποφασίσει με δική της πρωτοβουλία να ΜΗΝ εφαρμόσει τον σχετικό κανονισμό. 

- Το ένα θέμα είναι, αν η ΕΠΟ εγκρίνει μια τέτοια Προκήρυξη (αντίθετη στους Κανονισμούς της).

- Το άλλο θέμα είναι τι θα γίνει αν κάποιος (π.χ. μια ομάδα που έχει πάρει διπλωματούχο προπονητή σύμφωνα με τις παραπάνω προβλέψεις του Κανονισμού) προσφύγει σε αθλητικά δικαστικά όργανα για την εκτός Κανονισμού κίνηση της ΕΠΣΗ.

 

ΑΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: Το ΝΕΟ σύστημα πλέι οφ Α1 Ηλείας και μείωση ομάδων από το 2019 – Πόσοι ανεβαίνουν, πόσοι πέφτουν, ανά Κατηγορία – ΟΛΑ τα βασικά στοιχεία της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2018-2019

 

ΕΔΩ - http://www.iliaoikonomia.gr/content/neo-systima-plei-a1-ileias-kai-meiosi-omadon-apo-2019-posoi-anevainoyn-posoi-peftoyn-ana

 

Share