Α1 Ηλείας: Όλο το πρόγραμμα και η εικόνα για την τετράδα των Πλέι - οφ

Τρί, 03/13/2018 - 18:13

 

Την τελική ευθεία διανύει πλέον το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Ηλείας, καθώς βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην 26η αγωνιστική.

Σε ότι αφορά την κορυφή, η Νίκη Τραγανού σαφώς καλύτερη και πιο ουσιαστική στο μέχρι τώρα διάστημα της κανονικής περιόδου, έχει αποσπαστεί με μεγάλη διαφορά. Κι έχει εξασφαλίσει και την πρώτη θέση μπαίνοντας από αυτήν στη μετέπειτα τελική διαδικασία

Ενώ από κει και πέρα, για την είσοδο στην τετράδα των πλέι – οφ ανόδου, τέσσερις ομάδες βασικά διεκδικούν τρείς θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Νίκη Τραγανού (68 β.)

Σαφώς και δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί ως τώρα, που δικαιολογημένα τον είχε πριν κιόλας την έναρξη της σεζόν. Έχοντας και +16 από τον 2ο και τον 3ο, και +17 από τον 4ο (ως τώρα), θα είναι σίγουρα πρώτη της κανονικής περιόδου, ενώ πάντως θα υποχρεωθεί να παίξει στα ιδιόμορφα πλέι οφς τίτλου και ανόδου στη Γ' Εθνική, τα οποία ως γνωστόν επανέφερε από πέρυσι η ΕΠΣΗ (αλλά και χωρίς κανένα βαθμολογικό πλεονέκτημα σε αυτά, ακόμα και με τέτοιες μεγάλες διαφορές του πρώτου)...

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

Ενιπέας (εκτός), Αλφειός (εντός), 3-0 α.α. με Εθνικό Αμπ/κάμπου, Ολ. Ζαχάρως (εκτός), Προοδευτική (εντός)

- Από κει και πέρα, ως τώρα βρίσκονται κατά σειρά οι, Ενιπέας Λαντζοΐου, Ολυμπιακός Σαβαλίων, Δόξας Ν. Μανωλάδας, Ξενοφών Κρεστένων.

Με την διαφορά που τώρα τους χωρίζει, να είναι από έναν έως δυο βαθμοί (52 έναντι 50)!

Ενιπέας Λαντζοΐου (52β.)

Βρισκόμενος τώρα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έστω και με ελάχιστη διαφορά, έχει στόχο αρχικά την παραμονή εντός ζώνης πλέι – οφ μέχρι τέλους, και αν είναι δυνατή και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στην τελική βαθμολογία (που δίνει τουλάχιστον πλεονέκτημα έδρας στο ζευγάρι των ημιτελικών της διαδικασίας). Κάτι που μπορεί θεωρητικά να πετύχει αλλά με “κλειδί” βάση προγράμματος τα δυο από τα εντός έδρας ματς του!

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

26η: εντός με Τραγανό, 27η: εκτός με Προοδευτική, 28η: εντός με Κρέστενα, 29η: εκτός με Κουρτέσι, 30η: εντός με Πηνεία.

Ολυμπιακός Σαβαλίων (51β.)

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται τώρα, θέλοντας αν μη τι άλλο εδώ που έφτασε, να μείνει στην τετράδα των πλει – οφ ανόδου (στην οποία είναι μέσα ουσιαστικά σε όλο το μέχρι τώρα διάστημα)! Όμως από τους διεκδικητές, αυτός έχει πρόγραμμα ...«φωτιά», καθώς καλείται να πάει σε Κρέστενα και Ν. Μανωλάδα! Άραγε θα αντέξει σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή μέχρι τέλους;

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

26η: εντός με Προοδευτική, 27η: εκτός με Κρέστενα, 28η: εντός με Κουρτέσι, 29η : εντός με Πηνεία, 30η: εκτός με Δόξα Ν.Μ.

Δόξα Ν. Μανωλάδας (51β.)

Εντός τετράδας βρίσκεται ξανά, μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα (και ιδίως μετά το σημαντικό διπλό στα Μακρίσια) και πλέον θα τα παίξει όλα για όλα εως το φινάλε! Μάλιστα στα εναπομείναντα ματς, έχει πολύ καλό πρόγραμμα, και έτσι θα προσπαθήσουν βάσιμα να είναι στα πλει – οφ, ίσως και με πλεονέκτημα έδρας (με δικές της νίκες και συνδυασμό δυο-τριών ακόμα αποτελεσμάτων)

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

26η: εντός με Λεχαινά, 27η: εκτός με Χάβαρι, 28η: εντός με Καβάσιλα, 29η: εκτός με Θύελλα, 30η: εντός με Σαβάλια.

Ξενοφών Κρεστένων (50β.)

Η υπόθεση της χαμένης ένστασης στο ματς με τη Νίκη Τραγανού (σε ματς που τελικά έχασε έξι βαθμούς μαζεμένους από αυτό, κι αν δεν συνέβαινε τότε θα ήταν ήδη αυτός 2ος στην κανονική περίοδο), τον έφεραν εκτός πρώτης τετράδας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να παλεύει για να καλύψει το «χαμένο έδαφος».

Για να ξαναμπεί σε αυτήν και να είναι και στο φινάλε, πρέπει πλέον να χάσουν βαθμούς και οι από πάνω, ενώ βέβαια αυτός να πάρει όσο περισσότερους βαθμούς (μεταξύ των οποίων νίκη στην Κρέστενα με τα Σαβάλια)!

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

26η: εκτός με Θύελλα, 27η: εντός με Σαβάλια, 28η: εκτός με Λαντζόι, 29η: εντός με Αλφειό, 30η: 3-0 α.α. με Εθνικό Αμπ/κάμπου

Α.Ο. Μακρισίων (47 β.)

Στην επιστροφή του μετά από πολλά χρόνια στη μεγαλη κατηγορία, έχει κάνει πολύ καλή παρουσία, ενώ ειδικά μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ...δυνατά μέσα στη διεκδίκηση και της τετράδας. Όμως μετά την εντός έδρας ήττα από τη Δόξα Ν. Μανωλάδας δεν προλαβαίνει τον στόχο αυτόν (εκτός μόνο και ...αυτοκτονήσουν δυο από τους παραπάνω).

Το πρόγραμμα ως το φινάλε:

Ολ. Ζαχάρως (εντός), Λεχαινά (εκτός), Χάβαρι (εντός), Καβάσιλα (εκτός), Θύελλα (εντός)

* * * Τι ισχύει για την Άνοδο, τα Πλέι Οφ και ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙΘΕΜΑ ΕΔΩ - http://www.iliaoikonomia.gr/content/a1-ileias-ti-ishyei-gia-anodo-kai-ypovivasmo-ta-plei-kai-ta-plei-aoyt

Share