Α1 Ηλείας: Πως δυο “άσοι” κάνουν ένα μεγάλο θρίλερ! - ΟΛΗ η εικόνα στην ουρά για παραμονή και πλέι άουτ

Τετ, 04/10/2019 - 18:52

Ενόψει της 30ης (τελευταία) αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Ηλείας ποδοσφαίρου, το Σάββατο, φτάνει στην κορύφωση του το ενδιαφέρον για την τελική διαμόρφωση των ισορροπιών στις “κάτω” θέσεις. 

Να επισημανθεί πως: παρότι ήταν (αρκετά) ασφυκτικά τα θεωρητικά περιθώρια για αδιάφορα ή “ματιασμένα” παιχνίδια, αφού υποτίθεται λόγω των πολύπλοκων στην εξαγωγή τους, Πλέι οφ και Πλέι άουτ, θα “δεσμεύονταν” να μην είναι αδιάφορες περισσότερες ομάδες, και να μην ...χαλαρώνουν σε συγκεκριμένα ματς, αυτό δεν αποφεύχθηκε!

Όπως και γενικότερα σε άλλες κατηγορίες, έτσι και για τις “κάτω” θέσεις της Α1, διάφορα συγκεκριμένα αποτελέσματα της προτελευταίας αγωνιστικής, όπως και σε κάποιες αμέσως προηγούμενες, είχαν πολύ έντονο τον χαρακτήρα των... εξυπηρετήσεων και των ...δημοσίων σχέσεων! Με ...ενδοσυνεννόηση. Ακόμα και μέσω ...εξωγηπεδικών καταστάσεων (πολιτικών, πολιτευόμενων, κ.τ.λ.) σε κάποιες από τις περιπτώσεις!!! 

Βαθμοί, σενάρια, αριθμοί 

Οι ομάδες λοιπόν, ως τώρα, ότι έκαναν ...έκαναν, είτε εντός γηπέδου, είτε εκτός αυτού. Και συνολικά φτάνοντας πλέον στο φινάλε, η εικόνα και τα βασικά στοιχεία, έχουν διαμορφωθεί ως εξής: 

* Η Προοδευτική εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή καθώς την τελευταία αγωνιστική θα πάρει άνευ αγώνα τρίποντο και θα φτάσει στους 45 βαθμούς. 

* Ο ΑΟ Μακρίσια επίσης εξασφαλίστηκε, καθώς με το άνευ αγώνα τρίποντο στο φινάλε θα πάει στους 43 βαθμούς και σώζεται, αφού σε κάθε περίπτωση θα έχει τουλάχιστον άλλες δυο ομάδες από κάτω (για να μείνουν αυτές 11η και 12η). 

* Ο ΑΠΟ Κουρτέσι παίζει εντός με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως (που έχει εξασφαλίσει είσοδο στα πλέι-οφ, ενώ θεωρητικά έχει κίνητρο να πάρει νίκη για βαθμό μέσα σε αυτά), και με νίκη πάει 43 βαθμούς, οπότε έτσι παραμένει απευθείας στην Α1, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει στο Λ. Αστέρας-Αίας! Καθώς σε κάθε περίπτωση θα έχει τουλάχιστον άλλες δυο ομάδες από κάτω (για να μείνουν αυτές 11η και 12η). 

* Η Ολυμπιάδα Γουμέρου θέλει νίκη δική της υποδεχόμενη τον αδιάφορο Ολυμπιακό Σαβαλίων και μη νίκη του Κουρτεσίου για να μείνει στην Α1 απευθείας χωρίς πλέι-άουτ, χωρίς να την ενδιαφέρει το Λ. Αστέρας-Αίας, καθώς υπερισχύει στις ισοβαθμίες με τον Αίαντα και με τον Λ. Αστέρα!

Σε διαφορετική περίπτωση (δηλαδή νίκη δική της, αλλά και νίκη Κουρτεσίου) η Ολυμπιάδα θα πάει σε πλέι άουτ αλλά με πλεονέκτημα έδρας. 

* Ο Αίας Γαστούνης, παίζοντας στο Σκουροχώρι με τον Λ. Αστέρα, θέλει νίκη ή ισοπαλία. Για τη δική του παραμονή. Αν χάσει, θα παίξει πλέι άουτ εφόσον έρθουν δυο “άσοι” στα παραπάνω (αλλιώς σώζεται και με ήττα). 

* Ο Λευκός Αστέρας παίζοντας στο Σκουροχώρι με τον Αίαντα, θέλει νίκη. Για τη δική του παραμονή. Αν έρθει ισόπαλος ή αν χάσει, θα παίξει πλέι άουτ εφόσον έρθουν δυο “άσοι” στα παραπάνω (αλλιώς σώζεται και με ήττα, μόνο όμως αν χάσουν ταυτόχρονα και Κουρτέσι και Ολυμπιάδα). 

* Ο Ηλειακός, παίζοντας στα Λεχαινά με τη Δόξα Ν. Μανωλάδας, για να μπει σε Πλέι άουτ πρέπει ο ίδιος να νικήσει και ταυτόχρονα ο 10ος να έχει διαφορά μαζί του μέχρι (και) έξι βαθμούς. Που για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουν κι άλλοι ήττες (από τους παραπάνω)... 

- Σε τυχόν ισοβαθμίες: 

Λ. Αστέρας – Ολυμπιάδα, κρίνεται στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ διαφορά τερμάτων και υπερισχύει η Ολυμπιάδα έχοντας ως τώρα συντελεστή -1 έναντι -6 (δηλαδή 5 γκολ διαφορά υπέρ της, πριν και τα τελευταία ματς) 

Λ. Αστέρας – Κουρτέσι, υπερισχύει το Κουρτέσι στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ διαφορά τερμάτων 

Ολυμπιάδα – Αίας Γαστ., υπερισχύει η Ολυμπιάδα 

Ολυμπιάδα – Κουρτέσι, υπερισχύει το Κουρτέσι 

- Η Βαθμολογία ως τώρα από την 7η θέση και κάτω (ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΩΝ και 3 ΒΑΘΜΩΝ στις δυο που θα τους πάρουν άνευ αγώνα) 

7. Προοδευτική  45   58-38

8. Μακρίσια  43   46-45

9. Αίας Γαστ.   42   45-49

10. Λ. Αστέρας  41  25-31

-----------------------------------

11. Κουρτέσι  40   45-41

12. Ολυμπιάδα   39   34-35

-----------------------------------

13. Ηλειακός Λ.  32   41-48

14. Θύελλα   16    26-64

15. Α.Ε. Πηνείας  —   –

16. Κένταυρος Μ. —   –  

* * * Τα κριτήρια σε ισοβαθμίες ομάδων – Ποιά προστέθηκαν φέτος - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ - http://www.iliaoikonomia.gr/content/podosfairo-ta-kritiria-se-periptosi-isovathmias-omadon-poia-prostethikan 

Share