Α1 Ηλείας: Πως κρίνεται ο τίτλος (και η άνοδος) – Η μεγάλη φετινή αλλαγή με μίνι πρωτάθλημα

Τετ, 12/26/2018 - 15:25

Σημαντική αλλαγή περιλαμβάνει το φετινό σύστημα ανάδειξης του πρωταθλητή στην Α1 Ηλείας (που κερδίζει και απευθείας εισιτήριο ανόδου για τη Γ' Εθνική).

Όπως έχει αποφασίσει η διοργανώτρια ΕΠΣΗ, φέτος δεν θα γίνουν σε ζευγάρια (ημιτελικοί 1ος – 4ος και 2ος – 3ος, με ανάδειξη νικητή σε δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο, κι έπειτα οι δυο προκρινόμενοι στον τελικό των πλέι – οφ, ξανά με ανάδειξη νικητή σε δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο). 

Αλλά αυτή τη φορά, οι τέσσερις πρώτοι θα αγωνιστούν σε μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, όλοι εναντίον όλων, μέσα σε όμιλο, σε διπλούς αγώνες και με βαθμολογία. Το σωματείο που θα τερματίσει πρώτο είναι και ο πρωταθλητής της ΕΠΣ για την περίοδο 2018-2019. 

Θα μετάσχουν και οι τέσσερις πρώτοι, ανεξαρτήτως της βαθμολογικής τους διαφοράς την κανονική περίοδο.

* Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινήσουν οι αγώνες των play offs, είναι επίσης σημαντικό νέο στοιχείο, και θα προκύπτει ως εξής:

Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play–offs. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς). Ελάχιστη βαθμολογική διαφορά κατά την έναρξη των αγώνων Play–offs του πρώτου (1ου) από τον δεύτερο (2ο) ορίζονται οι τρείς (3) βαθμοί.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play–offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play–offs).

* Το Πρόγραμμα της σειράς αγώνων πλέι-οφ

1η αγωνιστική: 1ος – 3ος, 4ος – 2ος

2η αγωνιστική: 2ος – 1ος, 3ος – 4ος

3η αγωνιστική: 4ος – 1ος, 3ος – 2ος

4η αγωνιστική: 1ος – 4ος, 2ος – 3ος

5η αγωνιστική: 3ος – 1ος, 2ος – 4ος

6η αγωνιστική: 1ος – 2ος, 4ος – 3ος

Share