Α2 Ηλείας: Ένσταση ο Απόλλων Ν.Φ. κατά Αετού Κέντρου – Το θέμα και τι ισχύει

Σάβ, 01/19/2019 - 20:56

Για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Ηλείας, στο ματς της προηγούμενης 14ης αγωνιστικής, Αετός Κέντρου – Απόλλων Νέας Φιγαλίας (3-2) έχει υποβληθεί ένσταση από τον δεύτερο, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του πρώτου. Με το αιτιολογικό πως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω που θα έπρεπε να εκτίσει ποινή τιμωρίας από κάρτες. 

* Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, σε πρώτη φάση και πριν την απόφαση της, έχει καλέσει τα δυο σωματεία την προσεχή Τετάρτη 23/1 να παρευρεθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους. 

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία και τις σχετικές πληροφορίες, στο ματς αυτό δεν έχουν αγωνιστεί παίκτες του Αετού που να είχαν αμέσως πριν συμπληρωμένο όριο καρτών. Π.χ., οι Μπασιλάρης Βασίλειος και Κόντης Ευθύμιος, που στο ματς της 30ης Δεκεμβρίου με τους Λέοντες (εξ αναβολής για την 11η αγωνιστική), είχαν συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες, δεν αγωνίστηκαν με τον Απόλλωνα. 

* Από κει και πέρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ένσταση στρέφεται κατά του Αθανάσιου Τσιάκου, ο οποίος ήταν κι ο παίκτης που στο ματς της 5ης αγωνιστικής (29/10/2018) με τον Ίφιτο Καλυβίων είχε γίνει (επίσης) ένσταση εναντίον του. Που μάλιστα σωστά έγινε τότε δεκτή, αφού ο παίκτης έπαιξε με συμπληρωμένες τέσσερις κίτρινες πρωταθλήματος, και με τον Αετό να κάνει λάθος (κι από εσφαλμένη πληροπληροφόρηση) νομίζοντας πως λαμβανόταν υπόψη και ματς Κυπέλλου για έκτιση τέτοιας ποινής. Κάτι που όμως δεν ίσχυε γιατί είναι διαφορετική διοργάνωση.

Οι ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού που είναι αποτέλεσμα κίτρινων καρτών, που δίνονται προς έναν ποδοσφαιριστή σε διαφορετικούς αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, εκτίονται μόνο στην ΙΔΙΑ διοργάνωση (ή κύπελλο, ή πρωτάθλημα).

Ενω οι ποινές από κόκκινη κάρτα (κι ανεξαρτήτου πως αυτή έχει δοθεί, π.χ., είτε αυθείας, είτε με δεύτερη κίτρινη), αυτόματα επιφέρουν τον αποκλεισμό από τον αμέσως επόμενο αγώνα, οτιδήποτε διοργάνωσης κι αν είναι αυτός. 

Έτσι λοιπόν, εκείνο το ματς, Αετός Κ. - Ίφιτος Κ. παρά το 4-1 του αγώνα υπέρ του πρώτου, τελικά κατακυρώθηκε υπέρ του δεύτερου με 3-0 (χωρίς πάντως από την ΕΠΣΗ να αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί από τον πρώτο, όπως απολύτως ξεκάθαρα προβλέπουν οι κανονισμοί σε ανάλογη περίπτωση). 

- Το θέμα είναι πως, αφού ο Αθ. Τσάκος είχε ποινή μιας αγωνιστικής, κι αφού αυτή δεν εκτίθηκε στο ματς κυπέλλου (που κακώς νόμισε ο Αετός), κάποια στιγμή έπρεπε να ...εκτιθεί.

Αυτό πάντως ποτέ δεν έγινε, αφού από τότε (5η αγωνιστική) ο παίκτης έπαιξε σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς πρωταθλήματος του Αετού, (και στο επόμενο της 6ης στον Κακόβατο, και στης 7ης με τον Ηλειακό Βαρθολομιού, κ.τ.λ.) μέχρι και στο προηγούμενο με τον Απόλλωνα. 

* Πάντως το να θεωρηθεί τώρα, κι ετεροχρονισμένα, ως τιμωρημένος από εκείνη την περίπτωση, βασικά δεν προβλέπεται κάπου, από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου κι από τον Πειθαρχικό Κώδικα

- Από κει και πέρα, ως αυτονόητο, την τελική απόφαση θα πάρει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ. 

Share