Α2 Ηλείας: Η Νομική υπηρεσία ΕΠΟ δικαίωσε τον Απόλλωνα Ν.Φ. για την ένσταση - Η απόφαση

Παρ, 02/08/2019 - 20:52

Εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με την ένσταση που εκκρεμεί στην Α2 Ηλείας (του Απόλλωνα Ν. Φιγαλείας κατά του Αετού Κέντρου).

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης, όπως αναφέραμε από προηγούμενο ρεπορτάζ, είχε αρχικά αποφασίσει όπως η ΕΠΣΗ υποβάλλει σχετικό διευκρινιστικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ και κατόπιν της απάντησης να προχωρήσει στη λήψη απόφασης, Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την υπόθεση που επίσης από προηγούμενα ρεπορτάζ μας φέραμε στη δημοσιότητα, που έχει προκύψει για το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Ηλείας, στο ματς της 14ης αγωνιστικής, Αετός Κέντρου – Απόλλων Νέας Φιγαλίας (3-2) όπου έχει υποβληθεί ένσταση από τον δεύτερο, για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή του πρώτου. Με το αιτιολογικό πως δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω που θα έπρεπε να εκτίσει ποινή τιμωρίας από κάρτες. 

* Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες η απάντηση που ήρθε από την ΕΠΟ διαμέσου της Νομικής υπηρεσίας της, προς την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, ήταν πως ο παίκτης αφού δεν είχε εκτίσει την ποινή του, αγωνίστηκε ως τιμωρημένος (και) στο ματς που του έγινε η ένσταση. Κατόπιν τούτου η συμμετοχή ήταν αντικανονική, κ.τ.λ.

Η ένσταση στρέφεται κατά του Αθανάσιου Τσιάκου, ο οποίος ήταν κι ο παίκτης που στο ματς της 5ης αγωνιστικής (29/10/2018) με τον Ίφιτο Καλυβίων είχε γίνει (επίσης) ένσταση εναντίον του. Που μάλιστα σωστά έγινε τότε δεκτή, αφού ο παίκτης έπαιξε με συμπληρωμένες τέσσερις κίτρινες πρωταθλήματος, και με τον Αετό να κάνει λάθος (κι από εσφαλμένη πληροφόρηση ακόμα και ... "αρμοδίως" κατά μια εκδοχή) νομίζοντας πως λαμβανόταν υπόψη και ματς Κυπέλλου για έκτιση τέτοιας ποινής. Κάτι που όμως δεν ίσχυε γιατί είναι διαφορετική διοργάνωση.

Οι ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού που είναι αποτέλεσμα κίτρινων καρτών, που δίνονται προς έναν ποδοσφαιριστή σε διαφορετικούς αγώνες της ίδιας διοργάνωσης, εκτίονται μόνο στην ΙΔΙΑ διοργάνωση (ή κύπελλο, ή πρωτάθλημα).

Ενω οι ποινές από κόκκινη κάρτα (κι ανεξαρτήτου πως αυτή έχει δοθεί, π.χ., είτε απευθείας, είτε με δεύτερη κίτρινη), αυτόματα επιφέρουν τον αποκλεισμό από τον αμέσως επόμενο αγώνα, οτιδήποτε διοργάνωσης κι αν είναι αυτός. 

Έτσι λοιπόν, εκείνο το ματς, Αετός Κ. - Ίφιτος Κ. παρά το 4-1 του αγώνα υπέρ του πρώτου, τελικά κατακυρώθηκε υπέρ του δεύτερου με 3-0 (χωρίς πάντως από την ΕΠΣΗ να αφαιρεθούν ΚΑΙ τρεις βαθμοί από τον πρώτο, όπως απολύτως ξεκάθαρα προβλέπουν οι κανονισμοί σε ανάλογη περίπτωση). 

Το θέμα και βασικά δεδομένα

- Το θέμα είναι πως, αφού ο Αθ. Τσάκος είχε ποινή μιας αγωνιστικής, κι αφού αυτή δεν εκτίθηκε τότε στο ματς κυπέλλου (που κακώς νόμισε ο Αετός), κάποια στιγμή έπρεπε να ...εκτιθεί.

Αυτό πάντως ποτέ δεν έγινε, αφού από τότε (5η αγωνιστική) ο παίκτης έπαιξε σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς πρωταθλήματος του Αετού, (και στο επόμενο της 6ης στον Κακόβατο, και στης 7ης με τον Ηλειακό Βαρθολομιού, κ.τ.λ.) μέχρι και σε εκείνο με τον Απόλλωνα

- Ο Απόλλωνας πάντως ήδη είχε επικαλεστεί κάποια δεδομένα, και χαρακτηριστικά είχε γενικά αναφέρει από την πλευρά του: "Όταν παίξαμε στο μεταξύ μας ματς, ο παίκτης ήταν τιμωρημένος (αφού ουδέποτε είχε εκτίσει την ποινή του), άρα υπήρχε αντικανονική συμμετοχή. Η ένσταση έγινε για τον δικό μας αγώνα, άρα ήταν εμπρόθεσμη κι εντός κάθε σχετικής προθεσμίας". Και ότι, "Αφού δεν είχε εκτιθεί η ποινή, δεν είχε ...ξετιμωρηθεί ο παίκτης, όσοι αγώνες κι αν μεσολάβησαν! Απλά, δεν έκανε κάποιος αντίπαλος νωρίτερα ένσταση, για να αναδεικνυόταν το θέμα τότε"...

- Από τον Απόλλωνα σημείωναν με νόημα κι ότι, με το που έγινε η ένσταση, ο παίκτης για πρώτη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε μόλις στο ματς της επόμενης εβδομάδας, και συγκεκριμένα με τη Βρίνα για τη 15η αγωνιστική (δηλαδή, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι από την ένσταση). "Εκεί γιατί τον άφησαν έξω; Μήπως γιατί πλέον που μαθεύτηκε το θέμα, θα έκανε ένσταση κι αυτός ο αντίπαλος; Ή ακόμα και κάποιοι τρίτοι με έννομο συμφέρον!, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά...

* Αυτή λοιπόν είναι η πρωτόγνωρη - με την έννοια πως δεν είχε τύχει παρόμοια, ούτε στην Ηλεία, ούτε πανελλαδικά από όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας - υπόθεση.

* * * Σε ότι αφορά την απόφαση της ΕΠΣΗ, αυτή τελικά δόθηκε στη δημοσιότητα στις 23.00 το βράδυ της Παρασκευής (8/2) και κατακυρώνει το ματς υπέρ του Απόλλωνα με 3-0, ο οποίος παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης. 

Πάντως ΞΑΝΑ δεν αφαιρέθηκαν από τον Αετό οι 3 βαθμοί που κανονικά προβλέπονται από το άρθρο...

Share