Α2 Ηλείας: Πως η ΕΠΣΗ αλλοίωσε τη βαθμολογία κι “έφτιαξε” το ζευγάρι των Πλέι άουτ

Πέμ, 04/18/2019 - 18:45

Είχαμε αναφέρει από καιρό κι ενώ το πρωτάθλημα ακόμα παιζόταν, πως στη φετινή Α2 Κατηγορία οι πρωτοφανείς κι απολύτως εκτός κανονισμών, αποφάσεις της ΕΠΣΗ θα αλλοίωναν την τελική κατάταξη σε θέσεις από τη μέση και κάτω.

Όπως βέβαια κι έγινε.

Ο μαχητικός Αετός Κέντρου Πηνείας κι ο φιλότιμος όλα τα χρόνια παρουσίας του, Απόλλων Νέας Φιγαλίας, βρέθηκαν στο ζευγάρι πλέι-άουτ για μια θέση παραμονής. Με τον Αετό δίκαια σε αυτά τα ματς να παίρνει δυο νίκες (τόσο εκτός, όσο κι εντός).

Όπου όμως οι Φιγαλείς έπεσαν θύμα (το μεγαλύτερο) της αλλοίωσης που είχε προηγηθεί ήδη.

- Δύο φορές μέσα στην κανονική περίοδο, σε ισάριθμες υποθέσεις ένστασης, εντελώς παράτυπα δεν αφαιρέθηκαν οι προβλεπόμενοι βαθμοί από την ομάδα του «Φράγματος».

Την πρώτη φορά, στο ματς της 5ης αγωνιστικής (29/10/2018) με τον Ίφιτο Καλυβίων παίκτης του Αετού έπαιξε με συμπληρωμένες τέσσερις κίτρινες πρωταθλήματος, και με τον Αετό να κάνει λάθος αλλά από κακή και λανθασμένη προφορική πληροφόρηση ..."αρμοδίως" (από στέλεχος της ...Ένωσης, σύμφωνα με διασταυρωμένο περιστατικό!) νομίζοντας πως λαμβανόταν υπόψη και ματς Κυπέλλου για έκτιση τέτοιας ποινής. Κάτι που όμως δεν ίσχυε γιατί είναι διαφορετική διοργάνωση. Έτσι λοιπόν, εκείνο το ματς, Αετός Κ. - Ίφιτος Κ. παρά το 4-1 του αγώνα υπέρ του πρώτου, τελικά κατακυρώθηκε υπέρ του δεύτερου με 3-0 (χωρίς πάντως από την ΕΠΣΗ να αφαιρεθούν ΚΑΙ τρεις βαθμοί από τον πρώτο, όπως απολύτως ξεκάθαρα προβλέπουν οι κανονισμοί σε ανάλογη περίπτωση). 

Στη συνέχεια, ενώ ο τιμωρημένος παίκτης είχε ποινή μιας αγωνιστικής, κι αφού αυτή δεν εκτίθηκε τότε στο ματς κυπέλλου (που κακώς νόμισε ο Αετός), κάποια στιγμή έπρεπε να ...εκτιθεί. Αυτό πάντως ποτέ δεν έγινε στα αμέσως επόμενα ματς, αφού από τότε (5η αγωνιστική) ο παίκτης έπαιξε σε όλα ανεξαιρέτως τα ματς πρωταθλήματος του Αετού, (και στο επόμενο της 6ης στον Κακόβατο, και στης 7ης με τον Ηλειακό Βαρθολομιού, κ.τ.λ.) μέχρι και σε αυτό της 14ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Ν. Φιγαλίας. Ο οποίος έκανε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή, η οποία μετά κι από σχετικό διευκρινιστικό ερώτημα της ΕΠΣΗ στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, κρίθηκε πράγματι ως τέτοια. Έτσι το ματς, Αετός Κέντρου – Απόλλων Νέας Φιγαλίας 3-2, έγινε 0-3 (χωρίς πάντως από την ΕΠΣΗ να αφαιρεθούν ΚΑΙ τρεις βαθμοί, όπως απολύτως ξεκάθαρα προβλέπουν οι κανονισμοί σε ανάλογη περίπτωση, ούτε αυτή τη φορά)...  

Έτσι, με όλα τα παραπάνω, ο Αετός γλύτωσε άλλους έξι βαθμούς κι αντί να υποβιβαστεί αυτομάτως, πήγε σε αγώνες πλέι-άουτ και έμεινε μέσα από αυτούς στην Α2. Κι έπαιξε σε αυτά, και τελικά υποβιβάστηκε κιόλας, ο Απόλλων που αλλιώς θα παρέμενε στην κατηγορία (αποδείχτηκε κι ότι έπρεπε να κάνει έφεση στην ΕΠΟ μετά την "κουτσουρεμένη" απόφαση, για να αφαιρούνταν οι άλλοι τρεις έστω εκεί, από τον Αετό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που το σωματείο το έκρινε και το χειρίστηκε - ότι δηλαδή δεν έκανε)... 

* Σε κάθε περίπτωση, κι ανεξαρτήτως ποιές έτυχε να είναι οι εμπλεκόμενες ομάδες, κι όπως κι αν λέγονται: Η αλλοίωση και φαλκίδευση της βαθμολογίας είναι γεγονός! 

- Τελικά στην ποδοσφαιρική Ηλεία, η εφαρμογή του κανονισμού γίνεται μόνο ανάλογα με τη θέληση των διοικούντων, και ανάλογα με τον βαθμό των σχέσεων με την κάθε ομάδα που έχουν απέναντί τους; Προφανώς (και δυστυχώς) ναι!

- Για μια ακόμα φορά βγάζουν οτιδήποτε αποφάσεις θέλουν και καταλήγουν όπου αυτοί θέλουν; Προφανώς (και δυστυχώς) ναι!

- Αυτή είναι η δικαιοσύνη που δήθεν πρεσβεύει η διοργανώτρια αρχή απέναντι στις ομάδες; Προφανώς (και δυστυχώς) ναι!

Share