Αλλάζει τα πάντα ο Τάκης στον Δήμο Πύργου. Ποιοί είναι οι πιθανοί στενοί συνεργάτες του και Αντιδήμαρχοι - Συνεργασίες και προγραμματισμός

Παρ, 08/09/2019 - 08:50

Με σχέδιο και προγραμματισμό για την ανατροπή της πολύ κακής κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο Πύργου, έρχεται ο νέος Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.

 

Οι Συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ήδη έχουν "κλείσει" οι συνεργασίες με τις περισσότερες από τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνεργασίες θα υπάρξουν με τις παρατάξεις του Αντώνη Καράμπελα, του Γιάννη Αργυρόπουλου και του Λάμπη Αριστειδόπουλου.

Η παράταξη του Στάθη Καννη θα στηρίζει τα θέματα που βοηθούν στην ανάπτυξη του Δήμου ενώ θα ασκεί αντιπολίτευση σε θέματα που κρίνει πως δεν είναι την σωστή κατεύθυνση.

Η παράταξη του Κώστα Νικολούτσου, θα κρατά αντιπολιτευτική στάση. 

Το ΚΚΕ με τον Χρ. Γιάνναρο θα ασκεί κριτική προς όφελος του λαού και ειδικά σε εργασιακά θέματα.

 

Αλλαγές στις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων.

Αλλάζουν ΟΛΑ τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Και συγκεκριμένα αλλάζουν τα ΔΣ στα:

 
 
Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (Κατακόλου) αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος.
Θέση προέδρου σε κάποια από τα παραπάνω μάλλον θα καταλάβει ο Λάμπης Αριστειδόπουλος.
Επίσης για πρόεδρος κάποιου από τα παραπάνω προορίζεται ο Κοτσώνης Νίκος  και ο Γιάννης Βαρελάς.
 
 
Διευθυντής Γραφείου Δημάρχου
 
Με το Νόμο "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ" προβλέπεται θέση Διευθυντού Γραφείου Δημάρχου.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του www. Iliaoikonomia.gr, έχει κλειδώσει άτομο με μακρά και πετυχημένη θητεία σε πολιτικό γραφείο. 
Πρόκειται για μιά πολύ καλή επιλογή.
 
 
Πιθανοί Αντιδήμαρχοι
 
Ήδη έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις και πιθανότατα θα έχουμε Αντιδημάρχους τον Αντώνη Καράμπελα και τον Γιάννη Αργυρόπουλο.
Επίσης θέση αντιδημάρχου πιθανότατα στον τομέα της καθαριότητας να τοποθετηθεί Δημοτικός Σύμβουλος είτε από την παράταξη του Στάθη Καννή ο Φραγκαντώνης Παναγιώτης είτε από την παράταξη του Αντώνη Καράμπελα ο Διονύσιος Μπέλτσος.
Για θέσεις αντιδημαρχων ακούγονται επίσης τα ονόματα των Βγενόπουλου Ανδρέα, Παπαδημητρίου Γιάννη και Αλικάκη-Τζανέτου Ρούλα η τελευταία για τα Προνοιακά θέματα.
 
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 
Για Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ένας εκ των Κυριαζή Νώντα και Μεσσαλά Δημήτρη.
 
 
Ειδικοί Συνεργάτες - Επιστημονικοί Σύμβουλοι
 
Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι οι θέσεις αυτές να μην αποτελέσουν, όπως προηγουμένως, θέσεις βολέματος κάποιων ημετέρων αλλά να στελεχωθούν με νέα ικανά πρόσωπα που θα διαθέτουν γνώσεις και ικανότητες προκειμένου να επιτελέσουν ουσιαστικό έργο στους τομείς που θα αναλάβουν
Ετσι προγραμματίζεται η στελέχωση των θέσεων αυτών με Μηχανικούς, Οικονομολόγους και Γεωπόνους ηλικιακά νέους με όρεξη για δουλειά.
 
 
Προγραμματισμός - Στόχοι
 
Ήδη έχει αρχίσει ο προγραμματισμός για την ανάπτυξη του Δήμου με βασικό στόχο προτεραιότητας να μην χαθεί κανένα Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα από αυτά που βρίσκονται σε εφαρμογή ή από αυτά που θα τεθούν σε ισχύ.
Ένας δεύτερος μεγάλος στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας όπως καθαριότητα, φωτισμός, οδοποιία, κυκλοφοριακό, ευταξία της πόλης κλπ, στα οποία αυτή την στιγμή ο Δήμος βρίσκεται σε δύσκολο σημείο.
 
 
Ολοι οι Δημότες περιμένουν πολλά απο την νέα Δημοτική Αρχή και τον νέο Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, προκειμένου ο Δήμος Πύργου να φύγει από το τέλμα της υπανάπτυξης και της μιζέριας.
Να γίνει η πραγματική Πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας.

 

Share