Αμαλιάδα: Εκδήλωση για τον Αγροδιατροφικό Τομέα του έργου «AgroInnoEco»

Σάβ, 06/16/2018 - 11:57

 

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “AgroInnoEco” διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ωρίμανση Καινοτόμων Επιχειρηματικών Ιδεών στον Αγροδιατροφικό Τομέα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 17:30 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο (Φιλικής Εταιρίας 6, Αμαλιάδα).

Το έργο «ΑGROINNOECO», έχει στόχο την ωρίμανση και ενσωμάτωση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών στον αγροδιατροφικό τομέα, μέσω της δημιουργίας μιας διαδικασίας και μιας δομής στήριξης για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των δικαιούχων για τις δράσεις του έργου και συγκεκριμένα:

• υφιστάμενους επιχειρηματίες που εντάσσονται στον αγροδιατροφικό τομέα για την σύλληψη των καινοτόμων ιδεών που θα επεκτείνουν τις τρέχουσες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και
• δυνητικούς επιχειρηματίες που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα με την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου με βάση τη δική τους επιχειρηματική ιδέα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το έργο και οι στόχοι του, καθώς επίσης και οι δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο τομέα της Αγροδιατροφής (Αγροδιατροφική Σύμπραξη και Επιχειρησιακές Ομάδες της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για τη Γεωργία). Προσκεκλημένος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο κος Χρήστος Τζομάκας, Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επίσης, ο κος Ιωάννης Μητρόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδος θα αναφερθεί στις καλές πρακτικές του έργου AGROINNOECO, ενώ θα παρουσιαστεί ο κόμβος καινοτομίας AromaHUB με ομιλητή τον κ. Βασίλη Παπασωτηρόπουλο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Aroma Innovation Hub. Επιπλέον θα γίνει παρουσίαση από εκπρόσωπο του ΟΒΙ (Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας) με θέμα: «ΟΒΙ: Νέο Περιφερειακό Γραφείο – Βιβλιοθήκη του ΟΒΙ στην Πάτρα: Παρεχόμενες Υπηρεσίες για Ευρεσιτεχνίες & Βιομηχανικό Σχέδιο, Εφαρμογή στον Αγροδιατροφικό Τομέα». Τέλος, η Gaia Robotics ως Start Up επιχείρηση θα παρουσιάσει την καινοτομική της ιδέα στον τομέα της Φασματοσκοπικής ανάλυσης και Γεωργίας Ακριβείας.

Share