Ανδρέας Νικολακόπουλος: "Συνθέτουμε την Ελλάδα του αύριο"

Πέμ, 12/13/2018 - 18:50

Το άνοιγμα των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι απλά η έναρξη μιας εσωκομματικής διαδικασίας με εσωστρεφή χαρακτηριστικά. Πρόκειται περισσότερο για ένα κάλεσμα συστράτευσης σε  ολόκληρη την κοινωνία, η αρχή μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα που ονειρεύονται μια άλλη Ελλάδα.

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έρχεται στην τελική ευθεία πριν από τις Εθνικές εκλογές, τις Ευρωεκλογές αλλά και τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αλλάζουμε κυβέρνηση και γυρίζουμε σελίδα. Κλείνουμε το πιο μελανό κεφάλαιο της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας μας. Βγάζουμε τη χώρα από την ανασφάλεια. Δημιουργούμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τον πολίτη. Ασφάλεια στην οικονομία, ασφάλεια στην υγεία, ασφάλεια στην εκπαίδευση, ασφάλεια στην εργασία, ασφάλεια στις γειτονιές.

Να αποκτήσει ξανά ο Έλληνας τη χαμένη του αυτοπεποίθηση.

Το σύνθημά μας Ελλάδα μπορούμε έρχεται να αφυπνίσει τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Να πιστέψουμε ξανά στα ελληνικά χέρια και το ελληνικό μυαλό και να αναδημιουργήσουμε μια χώρα σύγχρονη, ανταγωνιστική στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Παράλληλα στέλνουμε στην Ευρώπη το μήνυμα της ανανέωσης, βάζοντας νέα γερά θεμέλια στο τραυματισμένο από την οικονομική κρίση Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Θυμίζουμε στους ευρωπαίους ηγέτες ότι το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης δεν αφορά μονάχα αριθμούς αλλά πρωτίστως ανθρώπους και ιδέες. Ιδέες που έχουν τα θεμέλια τους σε αρχαίους πολιτισμούς, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι αλλά και φάρος για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Ναι, αλλάζουμε την Ευρώπη μέσα από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και με την ταυτόχρονη συνεργασία λαών και κυβερνήσεων.

Επιλέγουμε τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις που θα διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα του πολίτη στον τόπο που ζει και εργάζεται. Η τοπική αυτοδιοίκηση απαλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό από κομματικές αγκιστρώσεις σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση συμβάλλει καίρια στη δημιουργία ενός υγιούς πλαισίου όπου ο καθένας και η κάθε μία από εμάς θα μπορεί να δραστηριοποιείται επαγγελματικά και κοινωνικά.

Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας καλούνται να δείξουν πρώτα το δρόμο. Να δημιουργήσουμε γέφυρες στην ελληνική κοινωνία. Να ενώσουμε και πάλι τους Έλληνες. Να θυμηθούμε ότι μαζί μπορούμε πολλά. Να βάλουμε τελεία στον εθνικό διχασμό και τα τεχνητά διλήμματα που ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλλε στους Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Να δώσουμε πρώτοι τον αγώνα όχι για τη νίκη του κόμματος αλλά για τη νίκη της χώρας. Για να μπορούμε να έχουμε και πάλι ψηλά το κεφάλι.

Το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι η αρχή του τέλους μιας μακράς και δύσκολης δοκιμασίας για την Ελλάδα. Το πουλόβερ του λαϊκισμού, επιτέλους ξηλώνεται.

Η Νέα Δημοκρατία πρωτοπόρα στους αγώνες  δίνει και πάλι το βροντερό παρόν.

Όλοι μαζί συνθέτουμε την Ελλάδα του αύριο.

Ενωμένοι, χωρίς μίση, χωρίς πάθη και παθογένειες.

Ενωμένοι, Μπορούμε!

Ο κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών,  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας και μέλος του τομέα δικαιοσύνης της ΝΔ.

Share