Απάντηση Π. Τσάμη στα περί Ενωσιακού γηπέδου και "ευθυνών" του

Πέμ, 09/19/2019 - 18:25

Στα όσα εναντίον του ειπώθηκαν, κατά την κλήρωση των πρωταθλημάτων τη Δευτέρα (16/9) από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Άρη Κουλούρη περί ευθυνών του για το Ενωσιακό γήπεδο, τοποθετήθηκε ο πρώην γραμματέας της Ένωσης καθώς κι επί σειρά ετών εν ενεργεία αθλητικός ρεπόρτερ κι αθλητικογράφος στην Ηλεία, Παύλος Τσάμης, με δήλωση του ως εξής:  

"Στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ στους εκπροσώπους των σωματείων κατά την κλήρωση των πρωταθλημάτων στον «Οδυσσέα» και μετέφερε στο σάιτ της ΕΠΣΗ ως δελτίο Τύπου θα απαντήσω, βέβαια, γιατί οι κεχηνότες αντιπρόσωποι ιδέα δεν έχουν για την προϊστορία του Ενωσιακού Γηπέδου και ουδόλως τους ενδιαφέρει. Ο κ. Άρης Κουλούρης προσπαθεί να με σπιλώσει, γι’ αυτό με αναφέρει ως συνδικαλιστή του ποδοσφαίρου (!) και ως εκπαιδευτικό.

Αφού έφερε το νέο, πως το Ενωσιακό γήπεδο ανήκει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., με θεωρεί υπεύθυνο, γιατί ως Γ.Γ. τότε δεν έπραξα τα αυτονόητα για έλεγχο των τίτλων του χρησιδανείου. Το χρησιδάνειο όμως το 2008 υπέγραψαν ο δήμαρχος Πύργου (τότε Γερ. Παρασκευόπουλος) και ο αοίδιμος πρόεδρος της ΕΠΣ, Γιώργος Παπαγεωργίου, τον οποίο είχε εξουσιοδοτήσει προς τούτο το Δ.Σ. της  Ένωσης. Άρα καμία ευθύνη δεν έχει ο ...Παύλος Τσάμης.

Αυτά όμως τα αναφέρει γιατί ασκώ δριμεία κριτική, όχι προσωπικά σε αυτόν, αλλά στο Δ.Σ. της  Ένωσης. Επισημαίνω τα λάθη και τις παραλείψεις τους σε όλους τους τομείς (Διαιτησία, Πειθαρχική κτλ.). Άλλωστε τρέφει τόσο και τέτοιο μίσος στο πρόσωπό μου, ώστε πριν δύο χρόνια με παρέπεμψε στον Αθλητικό Εισαγγελέα, επειδή τα έβαλα με δικαστές του Διαιτητικού της ΕΠΟ και τους δικηγόρους για την υπόθεση της Σαλμώνης. Φυσικά ο Εισαγγελέας της ΕΠΟ έστειλε στο καλάθι των αχρήστων το έγγραφό του, χωρίς να ασχοληθεί.

Με τους παράγοντες των ηλειακών σωματείων ποτέ δεν τα έβαλα. Αυτός και η διοίκησή του τιμωρεί ακόμη και φιλάθλους (βλέπε Λυμπέρης), βάζει ποινές χάδια η Πειθαρχική που έχει διορίσει, ώστε να ευνοεί σωματεία και να αδικεί άλλα.

Ακόμη, παρέλειψε να αναφέρει στους παράγοντες-εκπροσώπους των σωματείων, ότι μου έχει υποβάλει μήνυση για ψευδορκία στην υπόθεση Πέτρου Σταθόπουλου (αγωγή για το κύρος των εκλογών-παρωδία του 2017), αγνοώντας, όταν λέει κάποιος την αλήθεια και συ του κάνεις μήνυση, διαπράττεις το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, που είναι σοβαρό πλημμέλημα και μπορείς να τιμωρηθείς ως 3 χρόνια φυλάκιση. 

Έχω το συμφωνητικό κατάρτισης σύμβασης χρησιδανείου, όπου αναφέρεται πως ο χώρος όπου κατασκευάστηκε το Ενωσιακό γήπεδο, ανήκει στο δήμο Πύργου. Πώς τώρα ανήκει στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.  και γιατί μέχρι σήμερα η Ένωση έπαιρνε χρήματα από τα σωματεία που το χρησιμοποιούσαν για προπονήσεις και αγώνες;

Εκεί αναφέρεται, πως η διάρκεια του χρησιδανείου ορίζεται σε 20 έτη, δηλαδή μέχρι το 2028. Πώς λοιπόν τώρα ...χάθηκε το γήπεδο;

Τους θυμίζω σ’ όλους τους συνδαιτυμόνες του προέδρου λοιπόν, ότι ουδεμία ευθύνη φέρω. Άλλωστε εκείνοι τίμησαν τον αείμνηστο Γ. Παπαγεωργίου, τοποθετώντας τη φωτογραφία του σε χώρο του Ενωσιακού! 

Όμως, έκανε απροκάλυπτη λεκτική επίθεση ότι τάχα δεν υποστηρίζω τα σωματεία! Βέβαια, τα έλεγε σε ώτα μη ακουόντων, διότι όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και τι ακριβώς γράφω. 

Δεν γνωρίζει επίσης ο πρόεδρος ότι δεν αναφέρονται σε απόντες. Έχει άγνοια του σαβουάρ βιβρ. Γνωρίζει μόνον τα της παιδιατρικής, και πέραν εκείνης, ως προς το ποδόσφαιρο όσα τον συμφέρουν. 

Αγνοεί επίσης ότι υπηρέτησα το ηλειακό ποδόσφαιρο ως διαιτητής επί 23 χρόνια και μάλιστα δαχτυλοδειχτούμενος για την εντιμότητα και την προσφορά μου. Ακόμη, αγνοεί ότι επί 12 χρόνια το υπηρέτησα ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ εκλεγόμενος άνετα. Ακόμη, ποτέ δεν εισέπραξα κάτι από την ΕΠΣ, αλλά έδωσα για τις Μικτές από το υστέρημά μου, ακόμη και για τις εμφανίσεις.

Δεν του επιτρέπεται, λοιπόν, εν τη απουσία μου να κηρύττει σε αγνοούντες εις βάρος μου. Αυτά, και θα επανέλθω αν χρειαστεί!".

ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΤΣΑΜΗΣ 

* * * Και μια απαραίτητη σχετική συμπλήρωση (έχοντας τύχει παρόμοιας "κατάστασης" σε προγενέστερες ανάλογες μαζώξεις, ευρείες ή λιγότερο ευρείες):

Διάφορα γίνονται και λέγονται, 'κει μέσα στα ...λημέρια που κανα δυο φορές το χρόνο πάνε κάποιοι “ποδοσφαιράνθρωποι” και κλειδαμπαρώνονται...
Και κάποιοι αγορεύουν επί παντός επιστητού, λέγοντας ότι θέλουν - είτε ισχύει, είτε όχι - απέναντι σε ένα ολιγομελές συμπαγές κοινό, από το οποίο, άλλοι δεν νοιάζονται, άλλοι “κωφεύουν”, κι άλλων έχει κουδουνίσει – από νωρίτερα – το κεφάλι.
Και εκεί, “ξεθάβονται” και πεθαμένοι, “λασπώνονται” και ζωντανοί...
Και διαστρεβλώνονται πραγματικότητες. Και ... "κατακεραυνώνονται" όποιοι ασκούν οποιαδήποτε - σωστή - κριτική. Και διάφορα άλλα...

Επί του προκειμένου: Δηλαδή, κι αν έκανε λάθη ή παραλείψεις η προηγούμενη διοίκηση (που ως γνωστόν, της Ε Π Ο είναι όλο το θέμα), αυτή προφανώς του 2005-2009, τι είδους ήταν αυτά; Και γιατί δεν αναφέρονται επακριβώς; Αυτό, αυτό κι αυτό. Σε απλά ελληνικά και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
Από κει και πέρα, οι πλάκες του ...Μωυσή ήταν; Σχεδόν ΕΝΤΕΚΑ χρόνια τώρα που υπάρχει άλλη διοίκηση (πηγαίνει για δώδεκα, αλλά και για ακόμα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, καλώς ή κακώς), δεν μπορούσε να τα φτιάξει; Αμέλησε; Ή δεν θέλησε;

Με ευθύνη της ΕΠΟ δεν ήταν τότε, το 2008, που η ΕΠΣ Ηλείας βγήκε εκτός πλάνου του προϋπολογισμού της Ομοσπονδίας για Ενωσιακό Γήπεδο παρά το ότι βρισκόταν σε πρώτη προτεραιότητα και ήταν ήδη από τους ελάχιστους Νομούς που δεν είχαν τέτοιο γήπεδο; Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας η ΕΠΟ έτρεξε ένα φιλόδοξο έργο κατασκευής ενός αθλητικού κέντρου σε κάθε Ένωση (κι έγιναν περίπου σαράντα).
Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ (Γκαγκάτσης) δεν ήταν που αυτός πρότεινε - επιμένοντας μάλιστα πως δεν υπήρχε καμιά άλλη λύση - να διατεθεί όλο το πόσο της ΟΥΕΦΑ στην κατασκευή του Ενωσιακού Γηπέδου, προσθέτοντας ότι επειδή τα χρήματα δεν θα φτάσουν θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση και από την ΕΠΟ; Αυτός δεν είναι που μάλιστα για τη διάθεση τους, έτυχε κι έρευνας του ΣΔΟΕ (όπως δημοσιοποιήθηκε πριν λίγα χρόνια);

Έστω κι αν ακόμη και όταν τελείωσε το έργο υπήρχαν θέματα νομιμότητας αφού π.χ. δεν είχε εξασφαλιστεί η οικοδομική αδειοδότησή του;

- Ο Δήμος Πύργου που στην ...τελική παραχώρησε το χώρο, κι ένα δικό του ήδη προυπάρχον εκεί γήπεδο με κερκίδες και αποδυτήρια, δεν έχει πουθενά καμια, οποιουδήποτε είδους άλλη εμπλοκή;

- Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Άρης Κουλούρης δεν έχει δηλώσει δημοσίως πως: “Το 2009 όταν εξελέγην πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας, το στάδιο της Σπιάτζας, ήταν στην τελική φάση ηλεκτροδότησης, ωστόσο παρέλαβα το έργο χωρίς άδεια οικοδομής, κι ήταν ουσιαστικά παράνομο. Αφού εξασφαλίσαμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, καταφέραμε να παραδώσουμε το γήπεδο στις ομάδες της Ηλείας»;

- Δεν παρελήφθη λοιπόν ΚΑΝΟΝΙΚΑ;

- Το Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣΗ τελικά, δεν εγκαινιάσθηκε κανονικά με "περίλαμπρα" εγκαίνια, με παρουσία και φορέων κι αμφορέων κ.τ.λ. (το 2014)

- Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ λοιπόν κανονικά, και επίσης χρησιμοποιείται ΚΑΝΟΝΙΚΑ όλα τα χρόνια, καθώς και σήμερα;

- Κι αν τελικά δεν ανήκει στην ΕΠΣ, τότε πως και γιατί η ΕΠΣ παίρνει (αυτή) χρήματα από τις ομάδες για τη χρήση του;

Αυτά π.χ. γίνονται και λέγονται κει μέσα στα ...λημέρια που κανα δυο φορές το χρόνο πάνε κάποιοι και ...κλειδαμπαρώνονται; 

Νάσος Σκούρας (αθλητικογράφος - συνεργάτης του Iliaoikonomia.gr)

Share