ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- Σε μεγάλη εταιρεία «σκηνοθετούν» κλοπές για να κάνουν απολύσεις!

Σάβ, 02/09/2019 - 09:31

Στην Πάτρα ο εργασιακός μεσαίωνας εξακολουθεί να υφίσταται. Αυτό είναι γνωστό από πολλές καταγγελίες που και ο «Κόσμος» έχει δημοσιεύσει.

Κρίνοντας όμως μέσα από την καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μας (διαθέτουμε τα στοιχεία) από αναγνώστη, ορισμένες επιχειρήσεις, όχι μικρομεσαίες, αλλά μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, έχουν ξεπεράσει τα όρια αυτά και έχουν φτάσει στο σημείο να υποδεικνύουν σε διευθυντικά τους στελέχη να σκηνοθετούν ακόμη… και κλοπές εις βάρος υπαλλήλων που θέλουν να απολύσουν προκειμένου να βρουν αφορμή για να μην τους αποζημιώσουν ή ακολουθούν διάφορες εκβιαστικές μεθόδους για να τους οδηγήσουν σε παραίτηση.

Η καταγγελία που λάβαμε  είναι από πρώην διευθυντικό στέλεχος μεγάλης ελληνικής εταιρείας λιανικού εμπορίου, που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων έχει υποκατάστημα στην Πάτρα, αλλά και δεκάδες  ακόμα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την καταγγελία: "Εκτός του ότι υπερκοστολογεί τα προϊόντα της ώστε να «προσφέρει» μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων, εκτός του ότι καθυστερεί υπερβολικά τις παραδόσεις των προϊόντων της, συμπεριφέρεται στο προσωπικό με τρόπους δικτατορίας και με εκβιασμούς προσπαθεί να βγάλει κέρδος από τον ιδρώτα των εργαζομένων της".

Ο καταγγέλλων αναφέρει τα εξής: "Διετέλεσα επί σειρά ετών διευθυντής στο κατάστημα της συγκεκριμένης εταιρείας στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της κρίσης δέχτηκα απανωτές μειώσεις του μισθού μου γιατί ήθελα να κρατήσω τη δουλειά μου. Εργάστηκα με τρελά ωράρια, χωρίς ρεπό, προκειμένου να κρατήσουμε το κατάστημα και την εταιρεία όρθια.

Επιτελούσα μέχρι και την τελευταία ημέρα εργασίας μου αρμοδιότητες πέραν των συμφωνηθέντων, χωρίς καμία επιβράβευση, ούτε καν ηθική. Το 2015 και πριν το δημοψήφισμα η εταιρεία προσπαθούσε να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ με την απειλή ότι αν βγει το ΟΧΙ η εταιρεία θα κλείσει.

Μια από τις τακτικές της είναι όταν θέλει να απολύσει κάποιον εργαζόμενο που εργάζεται αρκετά χρόνια, να τον εκβιάζει με διάφορους τρόπους προκειμένου να παραιτηθεί. Προσωπικά μου είχαν δώσει εντολή να σκηνοθετήσω κλοπή από συγκεκριμένο εργαζόμενο για να παραιτηθεί. Λόγω αρχών αρνήθηκα να το κάνω και τελικά τον απέλυσαν.

Το τελευταίο εξάμηνο πριν αποχωρήσω, μου έκανε η εταιρεία «πόλεμο» προκειμένου να φανεί ότι δεν κάνω σωστά τη δουλειά μου. Άρνηση σε όλες τις επισκευές και συντηρήσεις που ζητούσα και μετά επίπληξη γιατί δεν έχουν πραγματοποιηθεί!! Ξαφνικά νέος εργαζόμενος στο κατάστημα με εντολή να υποδείξω κάποιον για αποχώρηση, κάτι δηλαδή για το οποίο θα έπρεπε να έχω τον πρώτο λόγο!

Έλεγχος ορκωτών λογιστών εν τη απουσία μου και απαίτηση να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο (προφανώς για σκηνοθετημένη κλοπή…)!! Και πολλά άλλα… Το αποκορύφωμα; Στημένο ανώνυμο mail με ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα με κοινοποίηση σε πολλούς παραλήπτες και στη συνέχεια εκβιασμός προκειμένου να παραιτηθώ…".

Όπως αναφέρει οι ίδιες εκβιαστικές τακτικές εφαρμόζονται αυτή την χρονική περίοδο στην επιχείρηση σε δύο ακόμα εργαζόμενους που έχουν μπει αυτή τη φορά στο μάτι της εργοδοσίας.

 

 

Dete.gr

Share