Απίστευτο κι όμως ...ελληνικό: Δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση των σταυρών Ευρωεκλογών! - Κι άλλες εκκρεμότητες

Τρί, 06/11/2019 - 18:02

Μπορεί να έχουν περάσει πλέον πολλές μέρες από τις 26 Μαίου, μπορεί πλέον να μπήκαμε κανονικά στην προεκλογική περίοδο για τις προσεχείς Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ωστόσο, ακόμα δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση των σταυρών για τις Ευρωεκλογές! Όπως φαίνεται και από τον σχετικό ιστοχώρο του υπουργείου Εσωτερικών, η ενσωμάτωση των σταυρών έχει «κολλήσει» στο 73% (φωτό) με αποτέλεσμα τα κόμματα να μην ξέρουν ακόμα πόσους ακριβώς σταυρούς έχουν πάρει οι υποψήφιοί τους, κι ούτε κι οι ίδιοι βέβαια (τουλάχιστον δεν αλλάζει η σειρά της εκλογιμότητας, βάση των εκτιμήσεων, κι έχουν ήδη πάει Βρυξέλλες οι εκλεγέντες)!

Σύμφωνα με πηγές της Singular Logic και του ΥΠΕΣ, που επικαλείται το newsit.gr, τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας έχουν μπλοκάρει, καθώς δεν έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία τα Πρωτοδικεία ώστε να στείλουν τα αποτελέσματα. Επισημαίνουν, δε, ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν υποβληθεί ενστάσεις, που καθυστερούν ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως πολύπλοκη διαδικασία των τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων.

Το γεγονός στηλίτευσε μέχρι και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτης Παπαδημούλης, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Πάμε πλέον για Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν. Πριν 15 ολόκληρες ημέρες. Αλλά τα πρωτοδικεία της χώρας δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης! "Ποσοστό ενσωμάτωσης 73.34%, τελευταία ενημέρωση 3/6/19". Εξήγηση; Αθάνατη Ελλάδα!».

- Στο μεταξύ, εκκρεμότητες υπάρχουν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως: Επανακαταμετρήσεις που ακόμα γίνονται για σταυρούς σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, κι οι οποίες δεν έχουν επιτρέψει ακόμα να βγουν οι επίσημες γεωγραφικές κατανομές των εδρών, κι άλλα σχετικά.

Share