Κυριάκος Μητσοτάκης απο τον Πύργο: Πρώτο έργο μας ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος. Περιοδεία στην Ηλεία. (φωτο)

Τετ, 06/12/2019 - 14:32

Πρώτο έργο μας στο Υπουργείο Υποδομών ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος ανέφερε ο Κυριακος Μητσοτάκης στην συντομη ομιλία του στην πλατεία του Πύργου.

Στον Πύργο έφθασε στις 13.45 μμ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία.

Άρχισε με περιοδεία στην κεντρική πλατεία της πόλης, χαιρέτησε τον κόσμο και σε πολύ σύντομη ομιλία του στο καφέ OPERA και είπε:

Θυμάμαι, είπε, τις φονικές πυργκαγιές στην Ηλεία και είχα έλθει τότε στην περιοχή.

Πρώτο έργο μας στο Υπουργείο Υποδομών ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος

Ενθάρυνση της επιχειρηματικότητας με φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων από συντελεστή 28% σε 20% σε δύο χρόνια, μείωση ΦΠΑ.

Βοήθεια προς τους αγρότες.

Οι Πυργιώτες του έλεγαν "Μην μας ξεχάσεις για τον δρόμο" και αυτός απάντησε "θα είμαι πάντα κοντά σας με έργα και όχι λόγια".

 

«Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν προτεραιότητές μου»

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο αίτημα μιας γυναίκας, η οποία του ζήτησε να υπάρξει αξιοκρατία, λέγοντας τα εξής: «Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες μου και θα είμαστε την επόμενη μέρα μία κυβέρνηση με τους πιο άξιους των Ελλήνων, γιατί οι άξιοι θα επαναφέρουν στο δημόσιο διάλογο τις αξίες, τις οποίες δυστυχώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως χώρα κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε, δηλαδή την εργατικότητα, το φιλότιμο, την αλληλεγγύη, την πραγματική ελευθερία», αφού όπως εξήγησε, «χωρίς οικονομική ανάπτυξη δεν υπάρχει ελευθερία, διότι αν αισθάνεται ο μικρομεσαίος ότι δουλεύει για το κράτος, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος, για αυτό και μόνο η ισχυρή ανάπτυξη φέρνει πραγματική ελευθερία».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «αυτές οι αξίες δεν είναι μόνο ταυτισμένες με την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτισμένες με την ίδια την αξία του τόπου μας και εμείς θα τις υπερασπιστούμε, ενώ θα πω σε όλες και σε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική δύναμη του τόπου, γιατί εμείς μιλάμε για υγιή πατριωτικό και όχι για ψευτοεθνικισμούς διαφόρων, οι οποίοι περιφέρουν την δήθεν αγάπη τους για την πατρίδα, χωρίς όμως να έχουν να προτείνουν τίποτα ουσιαστικό για τα προβλήματα της επόμενης ημέρας». Πριν από την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο του Πύργου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.

 

Συνοδευόταν από τον βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, την τ. βουλευτή Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τον Βασίλη Κικίλια Τομέαρχη της Ν.Δ. στη Δυτική Ελλάδα, τον νέο Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, τον νέο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο, τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Θεόδωρο Βλαγκούλη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας, Χρήστο Γαβρά, παράγοντες του Επιμελητηρίου Ηλείας και απλούς πολίτες.

«Αυτές τις τρεισήμισι εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές, πρέπει να πείσουμε και τους αμφιταλαντευόμενους συμπολίτες μας, και είναι πολλοί εδώ στην Ηλεία, που πολιτικά τοποθετούνται σε κόμματα, τα οποία μπορεί να βρίσκονται μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από αυτά δεν θα κατέβουν καν στις εκλογές, να τους πούμε ότι σήμερα η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη επιλογή που δεν θα αισθάνεστε καμία τύψη ότι η ψήφος σας μπορεί να πήγε χαμένη, είναι η επιλογή στήριξης της Νέας Δημοκρατίας» είπε.

 

Share