Αστέρας Αμαλιάδας: Προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων και ενίσχυσης

Τρί, 10/23/2018 - 19:29

 

Στον Αστέρα Αμαλιάδας συνεχίζεται η πολύ δύσκολη προσπάθεια του. Πλέον, στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι υπάρχει μπροστά το προγραμματισμένο ρεπό για τον πρώτο γύρο στην προσεχή 5η αγωνιστική.

Και οι κινήσεις εστιάζονται, αφενός στην επίλυση κι ομαλοποίηση θεμάτων της καθημερινότητας της ομάδας, από τους λιγοστούς ανθρώπους που τρέχουν γι' αυτήν, κι αφετέρου σε κινήσεις μεταγραφικής ενίσχυσης (όσο είναι εφικτό, κι ενώ υπενθυμίζεται η σχετική προθεσμία σε αυτό το διάστημα είναι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου).

Υπενθυμίζεται πως ο Αστέρας με το τόσο καθυστερημένο ξεκίνημα του, έχει φυσικά διάφορα οργανωτικά κι οικονομικά θέματα, που χρειάζεται να γίνονται συνεχείς προσπάθειες καθημερινά για να διευθετηθούν. Το ότι αρχικά δεν είχε ηττηθεί σε δυο παιχνίδια που μάλιστα είχε δώσει μακριά από την Αμαλιάδα (ισοπαλίες, στο Τραγανό στην πρεμιέρα και στην Κρεμαστή Ρόδου με τη Φοίβο την 3η μέρα), δεν αλλάζει τη γενική εικόνα ανάγκης υλοποίησης των παραπάνω, όσο μάλιστα το πρωτάθλημα πλέον προχωράει. 

Ο τεχνικός του Αστέρα, Ηλίας Φωτόπουλος, ανέφερε άλλωστε κι αυτός (και ρεαλιστικά) στις δηλώσεις μετά το ματς στη Βάρδα με τον ΠΑΟΒ την Κυριακή ότι η ομάδα του πρέπει να ενισχυθεί με έμπειρους παίκτες: 

«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον ΠΑΟ Βάρδας και τον φίλαθλο κόσμο της Βουπρασίας για την υποδοχή που μου επεφύλαξαν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξεχνούν τα τρία χρόνια που ήμουν στον πάγκο της ομάδας και τις χαρές και επιτυχίες που είχαμε. Ο ΠΑΟ Βάρδας αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι, και στη ζωή μου και στην καρδιά μου, όχι μόνο γιατί μεγάλωσα και ανδρώθηκα στον ΠΑΟ Βάρδας, όχι μόνο επειδή έχω γεννηθεί, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Βάρδα, αλλά γιατί τα τρία αυτά χρόνια ήταν από τα πιο ευχάριστα κομμάτια της ζωής μου και της ποδοσφαιρικής μου καριέρας.

Όσο για το παιχνίδι με δεδομένο τη δυναμικότητα των δύο ομάδων, από τη μια ο ΠΑΟ Βάρδας μια έμπειρη ομάδα με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές κι έναν ικανό και έμπειρο προπονητή και από την άλλη ο Αστέρας Αμαλιάδας, μια νεανική ομάδα, μόλις 15 ημερών ύπαρξης. Με βάση αυτά δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα είναι νέα και άπειρη, και η απειρία λειτούργησε αρνητικά σε κάποιες φάσεις και γενικότερα στην εξέλιξη του παιχνιδιού, όπως έγινε στο πρώτο γκολ αλλά και στη φάση του πέναλτι. Επιπλέον, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το αριθμητικό μειονέκτημα για 60 περίπου λεπτά, που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα και θέλαμε να παλέψουμε για το καλύτερο και αν μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Που ξαναλέω, ήταν εξαρχής δύσκολο και το έκανε πιο δύσκολο η αποβολή στο 40' του αγώνα. Το θετικό είναι οι εμπειρίες που απέκτησαν αυτά τα νέα παιδιά, και το ξαναλέω έχουν ταλέντο, έχουν διάθεση, είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά αν δεν πλαισιωθούν και από έμπειρους ποδοσφαιριστές, τότε νομίζω πως τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα...».

* Σίγουρα λοιπόν, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία το σωματείο χρειάζεται βοήθεια από όλες τις πλευρές, τόσο οικονομική, όσο και ηθική.

Share