Α.ΤΣΙΠΡΑΣ από Ηλεία: Ξεσηκωθείτε για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος πριν πάει το έργο στις καλένδες - Όλη η περιοδεία του (φωτο)

Τρί, 01/28/2020 - 14:10

Τον Νομό Ηλειας επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον βουλευτή Ηλείας Διονύση Καλαματιανό, πολιτευτές και στελέχη του κόμματος.

Πρώτη επίσκεψη στα Λεχαινά, στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης  όπου είχε συναντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και δημοτικούς συμβούλους του Δήμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας για τον δρόμο Πάτρα Πύργος είπε: "Ξεσηκωθείτε για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος πριν πάει το έργο στις καλένδες. Η ανησυχία μου είναι ότι το έργο δεν θα ξεκινήσει το 2020 και πιθανόν να μην γίνει.  Είναι μια λάθος τακτική, η οποία μας οδηγεί σε κινδύνους και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, που έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις, η εμπειρία μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πολλούς και νομίζω ότι δεν θα δώσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση. Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιδράσει έντονα και αυτό θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα. ".

Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «με την παρουσία μου εδώ θα ήθελα να κρούσω το κώδωνα του κινδύνου, διότι ο μεγάλος κίνδυνος στον οποίο αναφέρομαι, έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πάρα πολύ και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα δώσει έγκριση για ανάθεση σε ένα τόσο μεγάλο έργο».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κυλλήνης-Ανδραβίδας τόνισε ότι το θέμα της εθνικής οδού είναι το βασικό θέμα όλης της περιοχής χαρακτηρίζοντάς την χειρότερη κι από το γεφύρι της 'Αρτας.

«Θέλουμε τον δρόμο χθες. Η περιοχή μας έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και τραυματίες από τον δρόμο αυτό, και ο δρόμος πρέπει να συνεχιστεί με την παρούσα μορφή» επεσήμανε ο δήμαρχος Κυλλήνης-Ανδραβίδας, Ιωάννης Λέντζας.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία

Μετά τα Λεχαινά, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία, όπου συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν οι δύο άνδρες τέθηκε και εκεί το έργο του αυτοκινητόδρομου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του ότι «θα υπάρξει καθυστέρηση», συμπληρώνοντας ότι με τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης το έργο είχε χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα και θα ολοκληρωνόταν το 2023».

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος, επεσήμανε ότι «εμείς έχουμε ένα επιπλέον αίτημα, δηλαδή να γίνει η παράκαμψη του Πύργου και ταυτόχρονα να φθάσει ο δρόμος τουλάχιστον βελτιούμενος αν όχι αυτοκινητόδρομος, μέχρι την Αρχαία Ολυμπία». Μάλιστα, όπως σημείωσε, «είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ονομάζεται ο δρόμος ‘’Ολυμπία Οδός’’ και η Ολυμπία να μην επικοινωνεί με τον αυτοκινητόδρομο».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο νέο αρχαιολογικό μουσείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ερωφίλη - Ίρις Κόλλια. 

 
 
 
Στην συνέχεια απόλαυσε τοπικό φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής .
 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Πύργο

Στις 18:30 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο.

 

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, η οποία  πραγματοποιήθηκε στο θεματικό πάρκο Ξυστρή.

Εκεί μίλησε για όλα.

Για τον δρόμο Πάτρα - Πύργος είπε ότι ενώ είχαν συμβασιοποιηθεί και εκτελούνται τα 5 από τα 8 τμήματα του δρόμου και ο δρόμος θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του 2022, ήλθε με γινάτι ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής να τον σταματήσε, και θέλει να το δώσει τους παραχωρισιούχους της Ολυμπίας Οδού από όπου το είχε αφαιρέσει το 2013 επειδή τότε δεν τους ήταν συμφέρον.

Προσπαθεί τώρα να πάρει έγκριση από την Ευρωπαική Ένωση που είναι πολύ δύσκολο.

Ο δρόμος λεχει γίνει γεφύρι της Άρτας. Εμείς θα τον είχαμε ολοκληρώσει στα τέλη του 2022. Τώρα είναι αβέβαιο πότα θα ξεκινήσει και πότε θα ολοκληρωθεί.

Για τις Σχολές ΤΕΦΑΑ στον Πύργο είπε ότι η Κυβέρνησή του είχε προγραμματίσει την λειτουργία της σχολή από τον Σεπτέμβρη του 2020.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη την κατάργησε μαζί με άλλες 38 Σχολές και αντί αυτών φέρνει τα Κολλέγια των οποίων τα πτυχία τα εξισώνει με τα ΑΕΙ.

Για τους νέους Διοικητές των Νοσοκομείων είπε ότι διορίσθηκαν με κομματικά κριτήρια. Μετά τον 80χρονο Διοικητή στα Τρίκαλα που παραιτήθηκε, έχουμε ηλικιωμένο διοικητή στο Νοσοκομείο του Πύργου. Δεν έχω, είπε, τίποτα με τους ηλικιωμένους αλλά έχουμε χιλιάδες νέους με πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτωρικά που φεύγουν από την Χώρα γιατί δεν βρίσκουν δουλειά.

 

 

Share