Αυτά είναι τα παιδιά που βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι με 4.500 ευρώ

Τετ, 06/12/2019 - 08:40
Οι γονείς τους παλεύουν για να τα φέρουν βόλτα, αλλά εκείνοι δεν το σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή. Ο Δημήτρης και ο Θανάσης, απέδειξαν τις αρχές που έχουν πάρει από τα σπίτια τους. 
 
Οι δύο μαθητές, κατά τη διάρκεια βόλτας που έκαναν, βρήκαν στο δρόμο ένα πορτοφόλι γεμάτο χρηματα. Όμως, δεν εντυπωσιάστηκαν από το μεγάλο χρηματικό ποσό και αντί να το κρατήσουν, όπως θα περίμενε κανείς, το παρέδωσαν στις Αρχές.
 
Ο 16χρονος Δημήτρης Λάππας με τον 15χρονος Θανάση Ντρίβα καθώς επέστρεφαν, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο σπίτι τους στο Καρπενήσι, βρήκαν στο δρόμο ένα ποστοφόλι με 4.500 ευρώ. Οι δύο μαθητές αμέσως ενημέρωσαν τους γονείς τους και πήγαν στην Αστυνομία.
 
“Δεν τους πέρασε καμία σκέψη να κρατήσουν τα χρήματα”
Ο γιος μου ήταν με το φίλο του. Είχαν πάει βόλτα και επέστρεφαν. Καθώς ερχόντουσαν, στο δρόμο για το σπίτι, βρήκαν το πορτοφόλι. Είδαν ότι είχε πολλά χρήματα μέσα και μου είπε “μπαμπά, πρέπει να πάμε να τα παραδώσουμε στην αστυνομία”. Δεν τους πέρασε καμία σκέψη να κρατήσουν τα χρήματα. Και οι δύο έκαναν αυτήν την σκέψη, να παραδώσουν τα χρήματα” λέει ο πατέρας του 16χρονου Δημήτρη, Κώστας Λάππας.
 
Αμέσως, πήγε μαζί με τον γιο του, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και έδωσε το πορτοφόλι στους αστυνομικούς για να βρεθεί ο κάτοχός του. 
 
“Πήγαμε στην Ασφάλεια, έγινε καταμέτρηση με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας και την επόμενη μέρα ειδοποιήθηκε ο κάτοχος. Είναι ένας επιχειρηματίας, εδώ, στην περιοχή. Μας ευχαρίστησε και επιβράβευσε τα παιδιά” εξηγεί ο Κώστας Λάππας, ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν είναι πλούσιος, ένας πατέρας που παλεύει, καθημερινά, για να ζήσει την οικογένειά του. 
 
 
newsit.gr
Share