Αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος ΤΕΛΟΣ επί ΣΥΡΙΖΑ

Παρ, 11/02/2018 - 18:29

Οριστικό ΤΕΛΟΣ στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος έδοσε η σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών με Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και αρμόδιους του Υπουργείου, που συμμετείχαν  οι Βουλευτές ΜΟΝΟ του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε σχετικό άλλο άρθρο μας), ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι του Νομού και οι άλλοι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας.

Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 14.οο μμ και ολοκληρώθηκε στις 17.20 μμ έδοσε την χαριστική βολή στην κατασκευή του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του Νομού που είναι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργος.

Στην σύσκεψη ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την 2η και 3η εργολαβία του έργου που αφορά το τμήμα Δουνέικα - Λεχαινά και οι διαδικασίες που απαιτούνται χρειάζονται χρόνο. Ειδικότερα είπε ότι απορρίφθηκε ο πρώτος εργολάβος (Καλογρίτσας) πήγαμε στον δεύτερο ο οποίος δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει την προσφορά του κατά την κρίση του υπουργείου και θα πρέπει να πάμε στον τρίτο εργολάβο. Ο δεύτερος όμως θα προσφύγει κατά της απόφασης του Υπουργείου και εκει έχουμε χρονοβόρες διαδικασίες.

Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ επικοινώνησε με εργολάβους καλά γνωρίζοντες τέτοια θέματα και το συμπέραμα είναι ότι ο χρόνος που απαιτείται από τώρα μέχρι την συμβατική διαδικασία είναι μεταξύ δέκα (10) και δώδεκα (12) μηνών.

Δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση να υπάρξει σύμβαση τον Σεπτέμβριο του 2019!!!

Τότε δηλαδή που το αργότερο θα έχουμε Εθνικές εκλογές!!!

Η μόνη εργολαβία, είπε ο Υπουργός, που έχει γυρίσει από το Ελεγκτικό Συνέδρι είναι η 5η εργολαβία, για να επαλυθεύσει ΠΛΗΡΩΣ τα γραφόμενα, εδώ και πέντε μήνες, του ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ότι το μόνο που θα κάνει ο Σπίρτζης και οι συνδαιτημόνες του είναι να κάνει μία φιέστα έναρξης του έργου με την 5η εργαλαβία, με... δύο μπουλντόζες και... χιλιάδες φωτογραφίες και video ότι το έργο υλοποιείται!!!

Οι Αιρετοί του Νομού ελάχιστα αντέδρασαν, προφανώς να μην στεναχωρήσουν τον Υπουργό, και έφυγαν ΑΠΡΑΚΤΟΙ.

Δειλοί Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα φέρανε ακόμα πιό πίσω τον Νομό...

Και θα έχουν το θράσος να ζητήσουν τον ψήφο των Ηλείων...

Η απόλυτη ξεφτίλα...

Share