Αυτοκινητοδρόμος Πάτρα - Πύργος: Ξεκινούν μόνο οι εργολαβίες της Αχαΐας! - Εκτός η Ηλεία - Προεκλογική Φιέστα

Παρ, 04/19/2019 - 07:36

Την έναρξη των εργασιών του δρόμου Πάτρα - Πύργος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Την Μεγάλη Τρίτη θα ξεκινήσει η σταδιακή εγκατάσταση των εργοταξίων.

Φιέστα, τύπου Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως είχε προαναγγείλει πρό διμήνου το ΗΛΕΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, την Μ. Τρίτη όπου θα υπάρχει επίσκεψη του κλιμακίου, για να δούμε... την έναρξη των εργασιών στην... Αχαία!

Εκεί αναμένεται να δούμε 1 μπουλντόζα, 2 φορτηγά, 5 εργάτες, 100 πολιτικούς και 200 δημοσιογράφους!!!

Θα δούμε εκεί Υπουργούς, όλους τους υποψήφιους σε Περιφέρεια και Δήμους και "πρόθυμα" τοπικά ΜΜΕ που "αβαντάρουν" την όλη ενέργεια! 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι τέσσερις εργολαβίες που θα ξεκινήσουν αφορούν τον Νομό Αχαίας και μόνο. 

Υπογράφονται συμβάσεις για την 5η και 7η εργολαβία. Ακολουθούν οι συμβάσεις για την 6η και 8η εργολαβία.

ΌΛΕΣ στο Νομό Αχαίας!!!

Για να μπορούν οι Αχαιοί να πηγαίνουν γρηγορότερα στο αεροδρόμιο του Αράξου;

Οι τέσσερις εργολαβίες που αφορούν τον Νομό Ηλείας, οι δύο έχουν ανάδοχο την εταιρεία Τοξότης του Καλογρίτσα που είναι άγνωστο αν έχει την δυνατότητα κατασκευής τους, και οι άλλες δύο καθυστερούν λόγω ενστάσεων των εταιρειών που πιθανότατα δεν θα επιλυθούν πριν τις Εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

* Συνοπτικά: Εργοτάξια θα στηθούν-παραμένει αβέβαιο εάν αυτό θα γίνει το Πάσχα- σε τέσσερις μόνο εργολαβίες (Σαγαίικα – Βάρδα, Κάτω Αχαΐα – Σαγαίικα, Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας – Κάτω Αχαΐα και Μιντιλόγλι – Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας), που αντιστοιχούν στο ήμισυ του δρόμου.

Οι υπόλοιπες τέσσερις; Η συμβασιοποίηση του τμήματος Αμαλιάδα-Κυλλήνη θα καθυστερήσει, καθώς δύο από τις εταιρείες που αποκλείσθηκαν από το έργο έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 11 Ιουνίου. Στις δύο εργολαβίες Δουναίικα – Πύργος και  Βάρδα-Κυλλήνη το τοπίο παραμένει θολό, καθώς ο ανάδοχος, το σχήμα Τοξότης- Ομάδα κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα δεν έχει ακόμη καταφέρει να προσκομίσει τις εγγυητικές επιστολές που απαιτούνται για την υπογραφή των συμβάσεων με το ελληνικό Δημόσιο. Στο τμήμα Τμήμα Αμαλιάδα – Δουναίικα με ανάδοχο την Intrakat εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης, διαδικασία που τοποθετείται το προσεχές διάστημα, αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Ως αποτέλεσμα, ακόμη κι αν ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή των πέντε τμημάτων του οδικού άξονα (συμπεριλαμβανομένου του Αμαλιάδα – Δουναίικα με ανάδοχο την Intrakat, όπου εκκρεμεί η συμβασιοποίηση) παραμένει άγνωστο πότε θα αρχίσει η κατασκευή των υπόλοιπων τριών τμημάτων. Με άλλα λόγια, ο οδικός άξονας, ως ενιαίο σύνολο, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί ούτε έως το τέλος του 2023 !

- Τελικά ποιός θα μας πεί πότε θα αρχίσουν οι εργασίες στις τέσσερις εργολαβίες που αφορούν το Νομό Ηλείας;

Share