Δ. Πύργου: Η σημαντική παρουσία του Γεν. Γραμματέα Γιάννη Βαρελά

Τρί, 09/15/2020 - 17:10

Από τις πετυχημένες αποφάσεις του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, είναι αυτή που στην τρέχουσα θητεία της νέας δημοτική αρχής έχει αναθέσει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στον Γιάννη Βαρελά. 

Πρόκειται για “νευραλγική” θέση, αφού αφορά το συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου. Με σκοπό να καθίστανται λειτουργικές, ευέλικτες και ουσιαστικές, ως προς το κεντρικό ζητούμενο που είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών.

Η παρουσία του Γ. Βαρελά ως τώρα, έχει συνεισφέρει στο πλαίσιο αυτό με “χειροπιαστά” αποτελέσματα και με πολλές λύσεις στα όποια σχετικά προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν.

Κι είναι συνεχής η εμπιστοσύνη του Δημάρχου στο πρόσωπο του, τόσο στο προαναφερόμενο κομμάτι, όσο και στην ανάθεση αρκετές φορές συγκεκριμένων “δύσκολων” και σημαντικών θεμάτων.

Έχοντας ως γνωστόν διατέλεσει μεταξύ άλλων στο παρελθόν, Δημοτικός Σύμβουλος (Ωλένης και Πύργου), Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ωλένης, Πρόεδρος ΔΕΥΑ Πύργου και αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Και συνεχίζοντας τη σημαντική αυτοδιοικητική παρουσία του κι από το προαναφερόμενο πόστο (εδώ κι ένα χρόνο).

- Στα πλαίσια του τομέα του, ο Γ. Βαρελάς θα μετάσχει αυτό το διάστημα στη συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων Δυτικής Ελλάδας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας (ΠΕΔΔΕ) –  Υψηλάντη Αλέξανδρου 114-116, στην Πάτρα το απόγευμα.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση είναι: Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), Εσωτερικός Έλεγχος Δήμων, Αναπτυξιακός Οργανισμός καθώς και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Έργων «Αντώνης Τρίτσης». 

Την διοργάνωση της συνάντησης έχει η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» κα Αικατερίνη Μελαγαράκη, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Πατρέων κ. Νικόλαος Τσιμογιάννης και η Γενική Γραμματέας του δήμου Ήλιδας κα Νικολέτα Κοκκαλιάρη. 

Share