Δ. Πύργου: Με επιτυχία κι η νέα διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ

Σάβ, 01/25/2020 - 15:49

Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ολοκλήρωσε με επιτυχία την προγραμματισμένη διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους» (ΤΕΒΑ), που πραγματοποιήθηκε συγκεκριμένα Τετάρτη και  Πέμπτη 22 και 23 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Διανεμήθηκαν σε 1.530 νοικοκυριά τρόφιμα, όπως μοσχάρι, χοιρινό, ζυμαρικά, όσπρια κλπ.

Υπό την εποπτεία του αντιδήμαρχου Πύργου, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Βγενόπουλου, για μια ακόμα φορά η διαδικασία ήταν σωστή κι εξυπηρετική (ενώ βοήθησε πολύ στην ομαλότητα και την άμεση υλοποίηση, κι η δυνατότητα λειτουργίας για δυο μέρες στη διανομή). 

Να σημειωθεί με την ευκαιρία αυτή, επίσης για μια ακόμα φορά, ότι το προσωπικό της Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πύργου που καθημερινά καλείται να εξυπηρετήσει δεκάδες πολίτες, δικαιούχους Κοινωνικών επιδομάτων και διαφόρων σχετικών θεμάτων, επιτελεί σημαντική και πολύ σωστή λειτουργία εξυπηρέτησης και έργου, όπως κι οι ίδιοι έχουμε διαπιστώσει σε διάφορες χρονικές συγκυρίες μέσα από επιτόπια ρεπορτάζ.

Τα άτομα που το απαρτίζουν, εκπαιδευμένοι υπάλληλοι Κοινωνικής Πολιτικής, είναι ευσυνείδητοι, εξυπηρετικοί, και επίσης καταρτίζονται στα θέματα αυτά, αφού ενημερώνονται διαρκώς.
Έχουν τη θέληση αλλά και τη γνώση, ώστε μέσω ευελιξίας να λύνουν και γραφειοκρατικές διαδικασίες (οι οποίες περιλαμβάνουν είτε απαίτηση κατάθεσης υπερβολικών στοιχείων και δικαιολογητικών, είτε υποχρεωτικής επικαιροποίησης τους σε συγκεκριμένα, μικρά χρονικά διαστήματα όλων των δικαιούχων των επιδομάτων, κ.τ.λ.). Εξυπηρετούν, και γρήγορα και έγκυρα, κάθε έναν, είτε για να ενημερώσει ηλεκτρονικά το φάκελο του, είτε για να τον πληροφορήσουν για την ένταξη του στα προαναφερόμενα προγράμματα - με την παροχή υποστήριξης κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, κ.τ.λ.

Ευχές σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους, για ανάλογη συνέχεια υπέρ του κοινού.

Share