ΔΕΗ: Ανακοινώθηκε η παράταση αιτήσεων για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Δευ, 08/12/2019 - 12:23

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για όσους θέλουν να υποβάλουν αίτηση εκ νέου υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ηλεκτρικής ενέργειας, που παρέχει η ΔΕΗ όπως κι οι άλλοι προμηθευτές.

Με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμου Θωμά, δίνεται παράταση μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή των αιτήσεων εκ νέου φέτος, υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤηλεκτρικής ενέργειας.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη για να ενημερωθεί η βάση δεδομένων που τηρείται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων του έτους 2018. Η ενημέρωση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα (αναμένεται τις επόμενες μέρες), οπότε οι πολίτες θα είχαν πολύ λίγο χρόνο σε σχέση με την αρχικά περιορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων (ως 30 Αυγούστου).

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.idika.gr/kot από το άνοιγμα της φετινής πλατφόρμας και μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2019 και τότε θα ενημερωθούν αυτόματα για την εκ νέου ένταξή τους ή όχι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Μέχρι τον έλεγχο και έγκριση (ή όχι) των νέων αιτήσεων παραμένουν ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο οι υφιστάμενοι δικαιούχοι.

Share