Διαμαρτυρία κατοίκων παρόδου Ερυθρού Σταυρού, ύψους 22-24, πέριξ περιοχής Ξυστρή

Τετ, 08/12/2020 - 20:27

« Διαμαρτυρία κατοίκων παρόδου Ερυθρού Σταυρού, ύψους 22-24, πέριξ περιοχής Ξυστρή».
Αριθμός πρωτοκόλλου 20715

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,

Σας ενημερώνουμε ότι στην περιοχή μας μετά τις πλημμύρες του 2011 και επί δημαρχίας Παρασκευόπουλου πραγματοποιήθηκε ένα έργο που αφορούσε την επέκταση του υπονόμου. Όλα τα μπάζα προς διευκόλυνση του έργου και μετά από παράκληση του δήμου τοποθετηθήκαν προσωρινά σε ιδιόκτητο οικόπεδο που βρίσκεται αμέσως μετά το νούμερο 24 επί της Ερυθρού Σταυρού και γειτνιάζει με την πίσω μεριά των εργατικών κατοικιών Κατακόλου. Την ίδια επίσης περίοδο πραγματοποιήθηκε και στην περιοχή μας η αλλαγή των ραγών της σιδηροδρομικής γραμμής Πύργου-Κατακόλου. Και πάλι μετά από παράκληση του δήμου δέχτηκε ο ιδιοκτήτης του ανωτέρου οικοπέδου και προς εξυπηρέτηση του έργου να τοποθετηθούν τα υλικά( ράγες- ξυλεία- χαλίκι- πέτρες) για ένα μηνά στο οικόπεδο.

Από τότε δυστυχώς ούτε τα μπάζα απομακρύνθηκαν από το δήμο αλλά και τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν εκεί. Παρά τις τόσες υποσχέσεις αλλά και τις ακόμα περισσότερες ενοχλήσεις μας δεν έχει πραγματοποιηθεί απολύτως τίποτα από καμία δημοτική αρχή έως και σήμερα. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι άκρως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και ασφάλεια. Το οικόπεδο έχει γίνει ένας τεράστιος βατώνας και καλαμιώνας με εκατοντάδες τρωκτικά να βρίσκονται στο οικόπεδο και να κυκλοφορούν στην γειτονιά μας και τις αυλές μας, αρκετά ψοφίμια να αποπνέουν μια δυσάρεστη οσμή που γίνεται εντονότερη του ζεστούς μήνες καθώς και εστίες φωτιάς που αναπτύσσονται στο οικόπεδο και φέρνουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις κατοικίες μας.

Η γειτονιά μας είναι εγκαταλειμμένη εδώ και περίπου 30 χρόνια. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια βελτίωσης της περιοχής, καμία απολύτως παρέμβαση. Η υδροδότηση της γειτονιά μας γίνεται μέσω αγωγού κατασκευασμένου από αμίαντο, υλικό άκρως επικίνδυνο, ΚΑΡΚΙΝΟΓΌΝΟ με απαγορευμένη την χρήση του εδώ και χρόνια. Αντιμετωπίζουμε επίσης τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης προς τα σπίτια μας καθώς και διάβασης της Ερυθρού Σταυρού. Παντελή έλλειψη διαβάσεων πεζών, κανένα ίχνος διαγραμμίσεως του δρόμου, απουσία πινακίδων για το όριο ταχύτητας , σωρεία παραβάσεων από τους οδηγούς με ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας καταπατώντας το όριο ταχύτητας κατοικημένης περιοχής με όλα αυτά να αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τις ζωές μας κάθε φορά που προσπαθούμε να περάσουμε τον δρόμο.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε είστε ευπρόσδεκτος στην γειτονιά μας για αυτοψία της κατάστασης που σας περιγράφουμε.

Share